Plán letní přípravy: Zápasy s Celtikem nebo Nice | SK Slavia Praha
Více

Plán letní přípravy: Zápasy s Celtikem nebo Nice

PRAHA - Nice, Celtic nebo West Bromwich Albion, to jsou jména některých soupeřů Slavie v letní přípravě. Sešívaní mají na letní přípravu naplánovaných celkem sedm zápasů, pět z nich se bude hrát v Čechách. Další dvě utkání odehraje Slavia na soustředění v Rakousku.

Hráči se poprvé po letní dovolené sejdou 19. června a během měsíce je čeká sedm přípravných zápasů.

24. června

SK Slavia Praha – FK Viktoria Žižkov (10:00 Střížkov)
S devátým celkem uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže si sešívaní zahrají znova po pěti měsících, s týmem ze Žižkova se Slavia totiž utkala i v zimní přípravě. Poslední střetnutí vyhrála Slavia 3:0, dvakrát se trefil Muris Mešanovič, jednu branku přidal Ruslan Mingazov. Za Viktorii Žižkov nastupovali na jaře bývalí slávisté Martin Hurka, Karel Hrubeš a Mario Telnar, v klubu hostují Lukáš Soukup a Václav Pardubský.

28. června

SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice (17:00 Benešov)
Druhým soupeřem v letní přípravě bude opět účastník druhé ligy, České Budějovice, duel se odehraje v Benešově. Poslední vzájemné utkání se datuje na květen roku 2015, sešívaní tehdy porazili jihočeský tým 2:0, oba góly vstřelil Milan Škoda. V dresu soupeře nastupuje odchovanec Slavie Ivo Táborský nebo také Ondřej Šourek, který ve Slavii dříve působil. Výkop zápasu je v 17 hodin.

1. července

SK Slavia Praha – MŠK Žilina (11:00 Chomutov)
Třetí přípravný duel přinese střetnutí českého mistra se slovenským. Slovenský tým si naposledy zahrál se Slavií v lednu roku 2015, do sítě Žiliny se tehdy trefili Jaromír Zmrhal a Levan Kenia. Nejlepším střelcem Žiliny v uplynulé sezoně byl záložník Filip Hlohovský.

4. července

SK Slavia Praha – Celtic FC (18:00 Eden Aréna)
Také další přípravný zápas bude utkáním mezi mistry svých zemí, sešívaní přivítají 4. července od 18 hodin v Edenu slavný skotský Celtic FC, který vyhrál domácí ligu s náskokem třiceti bodů. Za Celtic kdysi nastupoval také slavný trenér John William Madden, který je úzce spjatý s historií Slavie. Právě po prvním kapitánovi Celtiku Glasgow a našem trenérovi bude slavnostně pojmenována jedna z tribun stadionu. Informace o vstupenkách.

5. – 13. července

Soustředění Rakousko, Pöllauberg, Štýrsko

8. července

Krasnodar – SK Slavia Praha (18:00 Bad Blumau)
Na soustředění v Rakousku se Slavia utká s Krasnodarem, se kterým se již několikrát v přípravných zápasech střetla. Naposledy tomu bylo v zimě, kdy díky gólům Milana Škody a Simona Deliho čtvrtý celek ruské ligy porazila 2:1. Oporou ruského celku byl útočník Fedor Smolov, který ve 22 zápasech nasázel sedmnáct branek. Místo utkání je hřiště v Bad Blumau, Bahnhofstraße 83, výkop je v 18 hodin.

12. července

West Bromwich Albion – SK Slavia Praha (17:00 Kumberg )
Druhým soupeřem v Rakousku bude anglický tým West Bromwich Albion. Tým trenéra Tonyho Pulise zakončil poslední ročník anglické Premier League na desátém místě. Předpokládané místo zápasu je v Kumbergu s výkopem v 17 hodin. Pokud na utkání pojedete slávisty osobně podpořit, adresa stadionu je Schustergrabenstraße 2a, 8062 Kumberg. Dospělé vstupné je 10 euro, zlevněné 8 euro, děti mají vstup zdarma. Utkání bude přímým přenosem vysílat O2TV Sport.

16. července

SK Slavia Praha – OGC Nice (19:00 Eden Aréna)
V generálce na soutěžní utkání si Slavia do Edenu pozvala třetí celek francouzské Ligue 1, tým OGC Nice. V uplynulém ročníku nastupoval za Nice například italský útočník Mario Balotelli, který vstřelil ve 23 ligových zápasech patnáct gólů. Mezi další opory týmu pak patřili Younes Belhanda nebo stoper Dante, který dříve hrál za Bayern Mnichov nebo Wolfsburg. Zápas bude mít výkop v 19 hodin. Vstupenky si můžete pořídit přes online prodej Ticketportalu.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články