Petr Janda si pochvaluje pozici podhrotového útočníka | SK Slavia Praha
Více

Petr Janda si pochvaluje pozici podhrotového útočníka

Slavia vyhrála na Slovácku naposledy v roce 2002. „Já jsem v áčku Slavie sedm let a vyhrál jsem tu poprvé,“ pronesl s úsměvem po zápase dvougólový střelec Petr Janda.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ / MĚSTSKÝ STADION - Slavia vyhrála na Slovácku naposledy v roce 2002. „Já jsem v áčku Slavie sedm let a vyhrál jsem tu poprvé,“ pronesl s úsměvem po zápase dvougólový střelec Petr Janda.


„Zvolili jsme taktiku hrát od půlky, napadat. Věděli jsme, že Slovácku nebude vyhovovat hrát do plných. Mámě většinu brejkových hráčů, díky tomu jsme dali také tři góly. Určitě se nám taková taktika vyplatila,“ zhodnotil první půli Petr Janda.


„Ve druhé půli se nám brejky už tolik nedařily, Slovácko se tlačilo více dopředu. My jsme lehce ztráceli balóny, domácí se dostávali do tlaku. Naštěstí z toho vytěžili jen jeden gól. Ve druhé půli jsme tolik neudrželi míč, to byl hlavní rozdíl,“ pokračoval v hodnocení Janda, který v utkání vstřelil dva góly po krásných akcích.


„Vyhovuje mi pozice podhrotového útočníka. Hrajeme to s Martinem Hurkou, doplňujeme Zbynďu Pospěcha na hrotu,“ vysvětlil Janda. „Povedly se nám pěkné akce, ale na gólech mají hlavní podíl Víťa Trubila a Honza Blažek,“ doplnil Janda.


Petr Janda je se třemi góly nejlepším střelcem Slavie. „Já jsem střelec nikdy nebyl, větší radost mi dělá vítězství,“ odmítl Janda s úsměvem pozici týmového kanonýra.


Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články