Pane Ondříčku, děkujeme! | SK Slavia Praha
Více

Pane Ondříčku, děkujeme!

Není to tak dávno, stalo se v listopadu loňského roku, kdy pan Miroslav Ondříček přišel při utkání s Příbramí do boardroomu v Edenu, kde mu přátelé v sídle milovaného fotbalového klubu připravili jako překvapení malou oslavu jeho osmdesátých narozenin. Ukázalo se, že to byla jeho poslední návštěva Edenu a někdo nahoře asi chtěl, aby byla vítězná.
Bekim Balaj vystřelil krátce před koncem vydařeného zápasu výhru 3:2 a kdo světoznámého kameramana potkal po zápase, nemohl si nevšimnout slz dojetí v jeho očích. „Mirku, moc ti děkuju“, objal trenéra Miroslava Beránka v prostoru před hráčskými šatnami a v tom krátkém chlapském objetí bylo tolik pozitivních emocí, kolik vám může nadělit asi jenom fotbal.

Miroslav Ondříček už na Slavii nepřijde, jeho místo zůsatne prázdné. V neděli ráno celou slávistickou rodinu hluboce zasáhla zpráva o jeho úmrtí. Ztrácíme v něm skvělého člověka a oddaného příznivce, kterého láska k červenobílým barvám provázela po celý život. Chtělo by se toho najednou moct říct, ale už není komu. Tak aspoň takhle.

Pane Ondříčku, děkujeme za Vaši celoživotní oddanou lásku ke klubu, která pro nás moc znamenala. Vaše pouhá přítomnost dávala slávistickému prostředí punc noblesy, kulturnosti a elegance. Také díky Vám je Slavia považovaná za klub intelektuálních elit a slibujeme Vám, že budeme usilovat o to, abychom ji tímto směrem i nadále rozvíjeli. Mrzí nás, že jste si v posledních letech moc slávistické radosti neužil, ale slibujeme Vám, že červenobílému dresu s hvězdou na srdci vrátíme zpátky hrdost a respekt. Můžete si to zkontrolovat. Než se tak stane, těšte se z přítomnosti elitních slávistických šutérů, kteří se do Edenu tam nahoře odebrali už před Vámi. A vůbec nepochybujeme o tom, že je tam na co koukat.

Pane Ondříčku, děkujeme za vaší přízeň, nikdy nezapomeneme. Zůstáváte v našich srdcích.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články