PŘÍBĚH ZÁPASU: Jak Škodovka vlétl do jara | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Jak Škodovka vlétl do jara

PRAHA/EDEN - Po zimní přestávce se vrací i seriál Příběh zápasu. V prvním jarním kole tak trochu splývá i s rubrikou Zaostřeno na slávistu, protože oním příběhem nemůže být nic jiného, než skvělé liberecké představení Milana Škody.
Sešívaný útočník vsítil v zápase 17. kola v Liberci svůj první ligový hattrick. Stačilo mu na něj 33 minut a jelikož se neujala žádná z dalších slávistických šancí, zařídily Škodovy "zářezy" vítězství nad Slovanem 3:1. Škoda tak potvrdil formu ze zimních přípravných zápasů, ve kterých se trefil celkem pětkrát.

Škoda strávil na hřišti všech 94 minut utkání a vyslal šest střel, z nichž pět mířilo na bránu. Tři nastřílené góly znamenají, že se slávistický útočník posunul do čela tabulky ligových střelců, kde je na tom s jedenácti brankami stejně jako dosud vedoucí Libor Došek ze Slovácka.

Zajímavé jsou i další Škodovy statistiky. 13 vyhraných soubojů z celkových 31 znamená nadprůměrnou 42% úspěšnost. Co se týče vzdušných soubojů, vyhrál náš útočník 11 z celkových 18 střetů, což s úspěšností 67 % znamená téměř dvojnásobek oproti průměru všech útočníků v 17. kole a Škoda se tak řadí na třetí místo. Pokud bychom zkoumali pro změnu souboje na zemi, na druhém místě mezi všemi hráči bychom se 13 vyhranými souboji našli Jana Mikulu.

Slavia v Liberci jasně zvítězila, přesto v týmových statistikách nikterak neoslnila. Míč měli sešívaní na svých kopačkách celkem 17 minut a 35 vteřin, což je až 13. nejvyšší číslo, a v počtu útoků (celkem 82 útočných akcí v zápase) jsou slávisté dokonce až na 14. místě. O to více ale vynikne efektivita některých hráčů. Jaromír Zmrhal ovládl ligový Chance index, kde hlavní roli hrají přihrávky do gólové šance a předfinální přihrávky, ze kterých se spoluhráč do šance probojuje. Ve stejné statistice se na třetím místě umístil další z červenobílých Levan Kenia.

Přihrávkami slávisté pod Ještědem šetřili, celkových 328 pasů je o více než stovku méně, než jaký byl průměr kola. Když už se ale sešívaní k vybídnutí spoluhráče odhodlali, stálo to za to. V počtu extra útočných a klíčových přihrávek (23/14) jsou jasně na prvním místě. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články