PO 10 LETECH: Mistrovský titul v novém Edenu | SK Slavia Praha
Více

PO 10 LETECH: Mistrovský titul v novém Edenu

Ve čtvrtek 17. května si mohli sešívaní připomenout v přenosu na Slavia TV první soutěžní utkání na nově otevřeném stadionu. A konec zápasu s Jabloncem všichni známe - remíza přinesla mistrovský titul! Připomeňme si tehdejší pozápasový komentář.

Slavia po 12 letech slaví mistrovský titul!! Před více než dvaceti tisíci diváky v Edenu slávisté sice Jablonec porazit nedokázali, ale kýžený bod získali. První půle se nesla v duchu převahy Slavie, sešívaní si vytvořili i několik vyložených šancí, uklidňující branku se jim ale vstřelit nepodařilo.

První gól utkání tak vstřelil až v 51. minutě z přímého kopu krásnou střelou k tyči Tijani Belaid. Hned po rozehrávce ale Eden umlčel Žofčák, který překonal brankáře Vaniaka. Slávisté se dostali do vedení 3 minuty před koncem, závar před jabloneckou brankou dokázal po Toleskiho přiťuknutí zužitkovat Pudil. Hosté ale ještě v 90. minutě zásluhou Krejčího vyrovnali na konečných 2:2.

Ihned po závěrečném hvizdu propukly v Edenu bujaré oslavy. Hráči si vychutnali tradiční děkovačku s celým stadionem, obkroužili vítězné kolečko a vystoupali na tribunu, aby převzali medaile a pohár pro vítěze I. Gambrinus ligy. Poté, co kapitán Erich Brabec zvedl trofej nad hlavu, davy fanoušků se vyhrnuly na hřiště a oslavily titul společně s hráči. Vše ale proběhlo naprosto v klidu a celý zápas i následné oslavy se obešly bez jakýchkoli incidentů. Za to patří všem fanouškům dík vedení Slavie.

Oslavy titulu probíhají i nadále, na prostranství před stadionem hraje skupina Baraki skladby se slávistickou tematikou, spolu s nimi zpívají a skandují stovky fanoušků.

„Byli jsme si samozřejmě vědomi, jak je to důležitý zápas. Byli jsme nervózní, věděli jsme, že si to můžeme pokazit jen sami. Hlavní ale je, že jsme získali potřebný bod, který nám dával jistotu prvního místa.,“ hodnotil úvodem utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

„Jsem velmi rád, že byl Eden vyprodaný, atmosféra byla skvělá, fanoušci nás hnali dopředu. Otevření nového stadionu společně se ziskem mistrovského titulu by mohlo nastartovat novou éru Slavie,“ řekl.

„Po Žižkovu už jsem zisku titulu moc nevěřil, do dalších zápasů jsme šli hlavně s tím, abychom zachránili druhé místo, ale povzbudila nás prohra Sparty. Díky ní jsme získali novou motivaci,“ hodnotil důležitý moment.

„Myslím, že je to pro mě největší úspěch kariéry, nic se s tím nedá srovnat,“ řekl s úsměvem.

„Budeme si přát, abychom měli štěstí v kvalifikaci Ligy mistrů, byli bychom rádi, kdyby se nám to podařilo zopakovat. Liga mistrů bude určitě jedna z našich cílů,“ prozradil na závěr tiskové konferenci.

Slavia - Jablonec 2:2 (0:0)

Branky: 51. Belaid, 86. Pudil - 52. Žofčák, 90. Krejčí
Slavia: Vaniak, Brabec, Hubáček, Latka, Toleski, Šmicer (62. Tavares), Šenkeřík (83. Pudil), Suchý (76. Jarolím), Švento, Krajčík, Belaid.
Jablonec: Špit, Krejčí, Homola, Huber, Hamouz, Michálek, Valenta (81. Fujerík), Eliáš (71. Loučka), Žofčák, Klapka, Straka.
ŽK: Pudil - Valenta, Klapka, Žofčák
Diváci: 20 698

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články