Oslavit 125. výročí klubu výhrou? To by bylo krásné spojení | SK Slavia Praha
Více

Oslavit 125. výročí klubu výhrou? To by bylo krásné spojení

PRAHA – Slavii čeká ve čtvrtek čtvrté utkání skupiny A a sešívaní se v něm střetnou s favoritem skupiny – španělským Villarrealem. „Myslím si, že utkání bude podobné jako minule, nerozlišují, jestli hrají doma nebo venku. Kdyby to byla podobná přestřelka jako u nich, tak bychom se asi nezlobili. Ani my, ani diváci,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý.
S čím podle něj soupeř přijede? „Očekáváme podobný způsob hry jako na Villarrealu, oni ani jinak nehrají. Ve Španělsku odehráli dvě utkání, pohárové a ligové. Byly to odlišné zápasy, i když se oba hrály venku, v poháru šetřili nejlepší hráče, s Atlétikem byli v plné sestavě. Ukazují, že mají velkou sílu, nepřizpůsobuj hru tomu, zda hrají doma nebo venku, možná spíš soupeři. Ty zápasy jsme sice sledovali, ale nejvíc poznatků jsme si odenesli ze vzájemného utkání,“ prozradil trenér Jaroslav Šilhavý.

„Villarreal je velice kvalitní tým, a i když jsme tam uhráli remízu v prvním poločase, ve druhém jsme přestáli několik velkých šancí. I díky tomu z toho byla remíza. Osobně pořád považuji Villarreal za favorita skupiny a my se budeme snažit, abychom překvapili a bojovali s ním,“ dodal na adresu soupeře.

V Edenu je výrazně chladněji než ve Španělsku, teplota se ve středu pohybovala kolem osmi stupňů. „Nevím, jaké má být počasí ve čtvrtek, možná bude o kus tepleji než teď. Ale asi by to nemělo hrát roli, není taková zima, aby to hráčům vadilo. Hřiště je navíc ve skvělém stavu, takže nic nebude bránit, aby se hrál dobrý fotbal,“ má jasno.

Utkání se odehraje na výročí 125. založení Slavie. „Bylo by to krásné spojení, pokud by se nám utkání povedlo. Ale oslavíme to zápasem Evropské ligy, přijede takový soupeř jako Villarreal, bude tu plný stadion, který nás požene dopředu… Každý bude chtít předvést ten nejlepší výkon,“ věří trenér.

Tomu se před čtvrtečním zápasem vyprázdnila marodka. „Všech dvacet hráčů do pole je kromě Mešanoviče a Šventa připraveno zasáhnout do utkání od začátku, a to i Deli a Ngadeu,“ prozradil trenér. Sestavu ale specifikovat nechtěl. „Základní jedenáctku nebudu prozrazovat, ale určitě bychom se chtěli prezentovat podobně, jako ve Španělsku. Odehráli jsme tam velmi dobrý zápas, na který bychom chtěli navázat. Zda bude stejná nebo podobná sestava, to se dozvíte ve čtvrtek večer,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní by chtěli bodovat, výsledek podle trenéra ale zatím o postupujících ze skupiny nerozhodne. „Vítězstvím bychom si hodně pomohli, ale neznamená, že by bylo hotovo. Jsme v půlce, tenhle zápas ještě nerozhodne, kdo půjde dál. Vítězství by nám pomohlo z hlediska motivace do dalších zápasů, stejně jako bodový zisk. Šanci na postup má i Tel Aviv, ztráta není veliká. Astana s Maccabi navíc hrají spolu, může se to vyrovnat,“ uvědomuje si.

Hned v neděli pak na sešívané čeká utkání v Plzni. „Oba zápasy jsou hodně důležité, ale stavět na druhou kolej Evropskou ligu by nebylo ideální. Na druhou stranu v lize se to pro nás nevyvíjí úplně dobře. Teď ale myslíme na nejbližší utkání,“ zdůraznil.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články