Odveta čtvrtfinále Ligy mistryň: Budeme hrát o čest, hlásí sešívané | SK Slavia Praha
Více

Odveta čtvrtfinále Ligy mistryň: Budeme hrát o čest, hlásí sešívané

PRAHA - Eden uvidí poprvé v historii čtvrtfinále Ligy mistryň. Slávistky hostí Olympique Lyon a v odvetě proti francouzským profesionálkám budou bojovat o čest a o důstojné rozloučení s evropskou soutěží. Výkop utkání je v 18:30, sledovat ho můžete také na Slavia TV.
Terezu Kožárovou zastavil v předchozím utkání karetní trest, ale v Edenu už bude trenérovi k dispozici. „Moc se těším, myslím, že je svátek, když si můžeme zahrát proti takovému týmu. Pokusíme se poprat o co nejlepší výsledek a doufáme, že nás fanoušci poženou dopředu a budou naším dvanáctým hráčem, jako ostatně vždy doma v Edenu,“ těší se sešívaná útočnice.

Ve Francii zápas sledovala jen z tribuny. „Byla to velká bezmoc. Seděly jsme tam s Dianou Bartovičovou a posouvaly čas odpředu. Čas byl bohužel proti nám a góly přibývaly. Bylo mi holek líto, ale teď budeme s nimi na hřišti,“ doufá, že odvetu zvládnou lépe. Jako útočnice by mohla přidat i gól do sítě Lyonu. „Tohle je úplně jiná úroveň, je jedno, kdo dá branku. Hlavně, když aspoň jednu dáme. Takovému soupeři nedáte branku každý den,“ uznává kvalitu francouzských profesionálek.

První duel skončil prohrou 1:9, Slavia pak o víkendu naopak 9:1 porazila Liberec. „Svět se nezbořil, jedeme dál. Je to jeden výsledek z mnoha, který se nepovedl. Spravili jsme si chuť v Liberci a doufám, že předvedeme lepší fotbal než tam. Všichni víme, jak na tom Lyon je, takže nebudu mluvit o vítězství. Chceme uhrát co nejlepší výsledek a odejít se vztyčenou hlavou,“ hlásí před čtvrtfinálovou odvetou.

S tím souhlasí i trenér Anton Mišovec. „Chtěli bychom předvést lepší hru a uhrát lepší výsledek než v Lyonu. Soupeř nám vstřelil až moc branek, chtěli bychom změnit hru, vrací se nám tři hráčky do sestavy, tak uvidíme. Úspěchem by bylo neprohrát, vítězství už by byl úspěch ohromný. Je to soupeř, který je na úplně jiném levelu než my. Pro nás už je odměna zjištění, že můžeme hrát ve čtvrtfinále Ligy mistryň s takovými týmy,“ říká před domácím zápasem.

V Lyonu se hrálo před skvělou, téměř dvanáctitisícovou, kulisou. „Doufám, že tady bude atmosféra podobná. Ženy tu nikdy čtvrtfinále Ligy mistryň nehrály. Chtěl bych pozvat do Edenu všechny, kdo nám drží palce. Naši fanoušci jsou vynikající, byli s námi i v Lyonu, fandili celou dobu. Věřím, že se jim odvděčíme a že dorazí v hojném počtu. My si jich vážíme a holky si to zaslouží,“ zve slávisty na čtvrtfinálový zápas trenér.

Přes prohru v prvním utkání hledá Anton Mišovec i pozitiva. „Můžeme se z toho poučit a získat nový pohled na hru. S takovým soupeřem se tu nepotkáme a to možná ani na reprezentační úrovni. Doufám, že se podpora ženského fotbalu posune dál. Tady ve Slavii už se to děje, doufám, že to bude pokračovat i ze strany fotbalové asociace. Doufám, že se změní i pohled veřejnosti, protože holky umějí hrát fotbal,“ dodává.


ŽIVÝ PŘENOS NA SLAVIA TV:




Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články