Odpovědi na dotazy fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi na dotazy fanoušků

Přečtěte si odpovědi vedení klubu a realizačního týmu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru na našem webu...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Přečtěte si odpovědi vedení klubu a realizačního týmu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru na našem webu.

Může hrát Riste Naumov za béčko jako amatér? Uvažuje Slavia o profesionální smlouvě? Jaký bude jeho další osud ve Slavii?

Samozřejmě. Jako amatér může Riste Naumov nastupovat za A-mužstvo i B-mužstvo. Riste Naumov se s klubem domluvil, že se do konce podzimní části soutěže zapojí do přípravy B-mužstva. Další případné působení v klubu bude zcela záviset na jeho zdravotním stavu.

Bude si Martin Vaniak dělat trenérskou licenci, aby mohl být s týmem na lavičce při zápasech?

Trenérskou licenci si samozřejmě plánuji udělat. Myslím si, že momentálně na lavičce A-týmu nijak zvlášť nechybím, koučování týmu v zápase je hlavně práce trenéra a jeho asistentů. Od Slavie jsem dostal dvě doživotní čestné permanentky do slávistického boardroomu, odkud mám dobrý přehled a hlavně je tam teplo:-)

Jaký je stav zraněných hráčů Frejlacha a Koreše? Jak to vypadá s Josefem Kaufmanem?

Tomáš Frejlach si v zápase na Spartě poranil tříslo, zranění se nakonec ukázalo mnohem vážnější, než ukazovaly původní prognózy. Momentálně má na programu individuální regenerační tréninky. Štěpán Koreš má stále na zraněném kotníku sádru, takže jeho návrat na hřiště v nejbližších zápasech není pravděpodobný. Podobně jako u Josefa Kaufmana, který si v zápase s Českými Budějovicemi obnovil zranění zadního stehenního svalu.

Mají Besta a Krasniqi stále smlouvu ve Slavii?

Liridon Krasniqi přestoupil v zimním přestupovém období do Mladé Boleslavi. S Alešem Bestou byla na základě oboustranné dohody ukončena profesionální smlouva, momentálně si hledá angažmá.

Jaká je situace kolem Dembélého?

V létě Bassirou Dembélé nenastoupil do letní přípravy A-týmu s tím, že už ve Slavii dále působit nechce. Tím došlo k porušení povinností vyplývajících z jeho profesionální hráčské smlouvy. Hráč dostal svolení, aby si ve spolupráci se svým manažerem hledal nové angažmá. Klub také hráči prostřednictvím jeho manažera nabídl dvě možnosti nového angažmá – šlo o konkrétní nabídky z první dánské a z druhé turecké ligy. Mezi Slavií i těmito kluby došlo k dohodě, jednání nakonec ztroskotala na požadavcích hráče a jeho manažera. V zimní přípravě měl Bassirou Dembélé dost příležitostí, aby trenéra o svých kvalitách přesvědčil. Do základní sestavy se ale nepropracoval. V jarní části sezony měla Slavia dluhy vůči všem hráčům A-mužstva, tedy i vůči Dembélému, ale po stabilizaci klubu a vstupu nového vlastníka byly tyto finanční závazky vůči hráčům, tedy i Dembélému, vyrovnány.

Trenér Straka po svém nástupu do Slavie prohlásil, že chce v zimě doplnit kádr Slavie. Znamená to, že se opouští záměr pracovat s odchovanci?

Vedení klubu už několikrát avizovalo, jaký důraz klade na výchovu a zabudování mladých hráčů, to se ale samozřejmě musí dělat citlivě a postupně. Začátkem listopadu bude slavnostně otevřena nová budova Fotbalového centra mládeže v Edenu, která vyrostla díky významné podpoře prezidenta klubu Aleše Řebíčka. Podle trenéra Františka Straky máme v týmu mladé hráče, kteří mají obrovskou perspektivu. Kromě Martina Hurky je to i Milan Nitrianský, u něhož trenér vidí veliký potenciál, to je i případ Ondry Petráka. S těmito hráči se samozřejmě musí pracovat trochu jinak, u nich je to stále ještě hodně o psychice. Ale i hráči samotní si musejí uvědomit, že to není jenom o tom být v A-týmu Slavie, musejí na sobě neustále pracovat a vážit si šance, kterou dostali, případně trpělivě čekat, až jejich šance přijde.

V jakém režimu se budou prodávat lístky na zápas s Viktorií Plzeň? Budou na jméno a na občanský průkaz?

Cena vstupenek je od 150 do 300 korun. Vstupenky se prodávají ve standardním režimu od dnešního dne (čtvrtek 27. října).  Fanoušci mohou navíc využít výhodné akce v souvislosti se zápasem hokejové Slavie s Plzní, který začíná v neděli před fotbalovým zápasem ve 13 hodin v O2 Areně. Po předložení vstupenky na hokejový zápas si mohou zakoupit v předprodeji v Synot Tip Areně vstupenku na fotbal se slevou 50 procent. A naopak po předložení vstupenky na fotbal získá fanoušek slevu 50 procent na vstupenku na hokej. Sleva na hokej platí ve II. kategorii, případně do 4. patra, pokud bude otevřeno. Sleva na fotbal platí pro všechny kategorie. Hokejoví permanentkáři mohou využít svých vstupenek, fotbaloví permanentkáři získají poukaz na slevu ve Fanshopu HC Slavia Praha na zimním stadionu v Edenu v rámci otevírací doby. Jako dárek navíc dostanou kartičku Vladimíra Růžičky.

Má už Slavia bližší informace o dalším působení Bohemians 1905 v Synot Tip Areně?

To je věc nájemní smlouvy mezi vlastníkem stadionu a klubem Bohemians 1905. Slavia jako třetí strana nemá o této situaci žádné oficiální informace.

Jak vnímá vedení kauzu Ivan Bican a odstranění velkoformátové fotografie Pepi Bicana z průčelí stadionu?

Celá kauza byla samozřejmě velice nešťastná, nám nezbylo nic jiného než respektovat písemný příkaz pana Ivana Bicana a paní Jarmily Bicanové a velkoformátovou fotografii k příslušnému datu ze stadionu odstranit. Není také pravda, že by Slavia s paní Jarmilou Bicanovou před rozpoutáním této kauzy nebyla v kontaktu nebo na ni „zapomněla“ ohledně čestných permanentek. Paní Bicanová má stále své čestné místo ve VIP lóži ve slávistickém boardroomu, osobně jsme ji zvali nejen na první domácí zápas (s diváky) v této sezoně, ale i na další zápasy Slavie.

Plánuje se na průčelí stadionu zaplnit místo po portrétu Pepiho Bicana jinou fotografií?

Samozřejmě, rádi bychom do této akce zapojili fanoušky, aby se i oni mohli vyjádřit, případně si formou hlasování mohli sami zvolit, jakou slávistickou legendu nebo legendy by rádi viděli na průčelí stadionu. Na toto téma se bude určitě diskutovat na nejbližší pravidelné schůzce mezi vedením Slavie (prezident Aleš Řebíček a člen představenstva Adam Řebíček) a zástupci sdružení Sešívaní drží spolu.

Kdy se na stadionu v Edenu objeví výraznější slávistické motivy, aby bylo všem jasné, který klub zde působí?

V nejbližší době by se měly nad východní tribunou objevit další čtyři vlajky. Stávající vlajku Slavie doplní vlajka Tribuny Sever, vlajka Fanklubu, vlajka Odboru přátel a historická vlajka Slavie (bílá s červenou hvězdou). Vnitřní ochozy Tribuny Sever ozdobí velké fotografie slávistických osobností. I v tomto případě bychom byli rádi, aby o jejich výběru rozhodli sami fanoušci. Připravuje se i výzdoba prostor mezi hráčskou kabinou Slavie a vstupem na hřiště, tyto prostory ozdobí obrazy slavných slávistů. Kromě výzdoby by to mělo fungovat i jako prvek do jisté míry motivační, aby si hráči při každém vstupu na hřiště připomněli, jaké slavné osobnosti v minulých letech naše červenobílé barvy hájily. Před několika dny proběhla schůzka zástupců vedení Slavie a pana Michala Starého, který projekt Síně slávy zpracoval. Vzhledem k finančním nákladům (činí cca 400 až 500 tisíc korun) hledá Slavia momentálně cesty, jak tento projekt realizovat.

Na vaše otázky odpovídali člen představenstva Adam Řebíček, sportovní manažer Miroslav Držmíšek, trenér brankářů Martin Vaniak, vedoucí scoutingu Petr Bartoníček, obchodní a marketingový ředitel Martin Malík a ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články