Odbor přátel zve na slávistické dušičky | SK Slavia Praha
Více

Odbor přátel zve na slávistické dušičky

<p> Podobně jako vloni připravuje Odbor př&aacute;tel i na leto&scaron;n&iacute; obdob&iacute; vzpom&iacute;nek na na&scaron;e zesnul&eacute; Sl&aacute;vistick&eacute; du&scaron;ičky.</p>

I minulý rok přišli členové OP spolu s dalšími fanoušky uctít památku velikánů slávistické historie.

PRAHA/EDEN - Podobně jako vloni připravuje Odbor přátel i na letošní období vzpomínek na naše zesnulé Slávistické dušičky. Letos se opět uskuteční na těch pražských hřbitovech, kde svůj věčný spánek spějí velikáni slávistického fotbalu - Johny Madden, František Plánička, Josef Bican a František Veselý, a to  v neděli 4. listopadu, tedy v den zápasu Slavie s Viktorií Plzní.

O obnovení krásné tradice se zasloužili Ing.Donner a Jan Čapek a účastníci pietní vzpomínky se s nimi sejdou u hlavní brány hřbitova na Olšanech ve 12:00. Pokud se chcete připojit, budete vítáni!

V této souvislosti uveďme i návštěvu Červeného Kostelce, kdy oba Míšové z vedení OP (MUDr. Janáček a RNDr. Dobiáš) v sobotu 20.října při příležitosti posvícenského posezení odbočky v Brandýse nad Orlicí, jejíž jsou oba členové, připomněli u hrobu národního umělce Martina Růžka, že OP na určitě nejvýznamnější postavu  z historie Odboru přátel nezapomíná a při výzdobě jeho hrobu nezapomněli ani na 120. výročí naší i jeho Slavie. Výraznou pomoc poskytl i místostarosta města pan Richard Bergmann, který obětavě na rozsáhlý krásný hřbitov přišel, aby vše ukázal a aby se i on poklonil památce tamějšího slavného rodáka, ale i poděkoval organizátorům za tuto krásnou vzpomínku i připomínku jejich krásného města v podhůří Krkonoš i Orlicých hor!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články