ONLINE: Slávistky hrají odvetu Ligy mistryň! | SK Slavia Praha
Více

ONLINE: Slávistky hrají odvetu Ligy mistryň!

PRAHA - Už dnes od 18:30 hrají slávistky odvetné utkání prvního kola Ligy mistryň na domáci půdě v Edenu proti Minsku! Přečtěte si, co říkali před utkáním trenér Pavel Mendynský a útočnice Tereza Kožárová.
Dnes poprvé v letošní sezoně nastoupí slávistky na stadionu v Edenu v odvetě Ligy mistryň proti Minsku. Po vydřené venkovní výhře budou chtít v domácím prostředí potvrdit postup. Buďte u toho, holky vás potřebují! Výkop je za hodinu v 18:30.

„Na zápas se všechny moc těšíme. Už jen kvůli tomu, že budeme hrát v Edenu. Věřím, že nás přijde podpořit spoustu skvělých fanoušků a pomůžou nám zvládnout tenhle důležitý zápas,“ říká před zápasem útočnice Tereza Kožárová. A právě domácí stánek fotbalistů je pro všechny hráčky velkou motivací. „Do Edenu se těším hodně, je to taková odměna za celoroční společnou práci,“ říká Tereza.

Kdo by si však myslel, že je již rozhodnuto, tak zřejmě nemá potřebné informace z prvního zápasu. „V Minsku jsme si vyzkoušeli náročnost utkání ať z psychického pohledu tak i ze sportovního, protože vám soupeř nedá nic zadarmo. Dohrávají veškeré souboje, mají tam i hráčky na velmi kvalitní úrovni. Útočnice disponuje obrovskou sílou (Emuidzhi Oghiabekhva z Nigérie, pozn. aut.), umí s míčem, na ní si budeme muset dát velký pozor. I středová řada si umí přihrát a strany mají dynamické, takže celkově velmi kvalitní tým,“ doplňuje informace k prvnímu zápasu trenér Pavel Medynský. „Rozhodně postup není jistý, takže musíme použít všechny naše zbraně a udělat vše pro zvládnutí odvety,“ dodává trenér.

I Kožárová si je vědoma síly soupeře. „Pozor si musíme dát hlavně na centrované míče, protože soupeř hraje jednoduše a vše kope do vápna na výbornou útočnici.“ Tým je však připraven, dnes si navíc holky osahají trávník v Edenu. „Na odvetu se svědomitě připravujeme. Až na drobné šrámy je celý kádr připraven. Pavel Medynský by si také přál co největší podporu od fanoušků. „Byl bych velice rád, kdyby si do Edenu našlo hodně fanoušků a přišly holky podpořit. Liga mistrů je jen jedna a nehraje se každý týden. Holky si určitě podporu zaslouží,“ uzavřel.

Sestava: Votíková, Pincová, Bartovičová, Chlastáková, Bartoňová, Svitková, Cahynová, Krejčiříková , Divišová , Szewieczková, Kožárová

Náhradnice:
Pěničková, Jarchovská, Necidová, Sedláčková, Malíková, Budošová, Veselá

Zápas můžete živě sledovat na Slavia TV:



Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články