Nejlepší hráč i trenér. Slavia bodovala na ligovém galavečeru | SK Slavia Praha
Více

Nejlepší hráč i trenér. Slavia bodovala na ligovém galavečeru

PRAHA – V neděli proběhl slavností galavečer, na kterým byly vyhlášeny ceny pro nejlepší ligové hráče. A hlasování opanovali červenobílí. Čerství mistři mají nejlepšího ligového trenéra i nejlepšího hráče sezony.
Tahoun sešívaných útočník Milan Škoda získal hned tři individuální ocenění. Nejlepším ligovým hráčem sezony 2016/2017 ho zvolili jak fanoušci, tak odborníci, podle nichž byl současně nejlepším útočníkem soutěže. (Nejlepší hráče volí samotní hráči, trenéři a vybraní novináři). S patnácti vstřelenými góly se stal také králem střelců, byť se o první místo musel podělit se svým konkurentem Davidem Lafatou.

Nejlepším ligovým brankářem byl zvolen Jiří Pavlenka, který se stal neochvějnou jistotou mezi tyčemi. Druhým nejlepším obráncem byl zvolen Simon Deli. Sešívaní byli i v nejlepší trojce záložníků – na druhé příčce Josef Hušbauer, který opanoval ligový Chance index, a na třetí Antonín Barák.

Nejlepším cizincem ligy byl vyhlášen Muris Mešanovič, který současně obsadil druhé místo mezi nejlepšími ligovými útočníky.

Od doby, kdy vede Slavii, zůstává v lize neporažen. Nebylo tak překvapením, že si Jaroslav Šilhavý, který Slavii dovedl k vysněnému titulu, odnesl cenu pro nejlepšího ligového trenéra ročníku 2016/2017.

Slavia taky získala celu Lukáše Přibyla za nejlepší PR a komunikaci s fanoušky. Děkujeme, že se v průběhu sezony ukázalo, že spolu jsme silnější!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články