Miroslav Beránek: Koncovka není taková, jakou potřebujeme | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Beránek: Koncovka není taková, jakou potřebujeme

ČESKÉ BUDĚJOVICE/STŘELECKÝ OSTROV - Svěřenci trenéra Beránka si v zápase na jihu Čech věřili na vítězství. O to víc trenéra mrzelo, že šance, které si svou aktivitou vybojovali, také neproměnili. "Vyrovnávací gól jsme pak dostali prakticky z ničeho," mrzelo trenéra po remíze v Budějovicích.
Utkání s Budějovicemi bylo podle trenéra Miroslava Beránka důležité v tom, aby Slavia viděla, kam bude směřovat. „Věděli jsme, že nás v Budějovicích čeká těžké utkání, protože domácí v předchozím kole vyhráli. Říkali jsme hráčům, že pokud tady prohrajeme, tak budeme hrát o záchranu, pokud vyhrajeme, tak budeme v klidném středu tabulky,“ objasnil trenér a pak už pokračoval s popisem samotného zápasu.

„Začali jsme aktivně, měli jsme šance, ale koncovku nemáme takovou, jakou bychom potřebovali. Po přestávce jsme cítili, že bychom tady mohli vyhrát, bylo to i na hráčích vidět. Pak jsme se dostali do vedení, o které jsme přišli, když jsme dostali gól prakticky z ničeho,“ mrzelo trenéra sešívaných.

Trvalo to dlouhých sedmdesát tři zápasů, než Slavia opět kopala v průběhu utkání penaltu, přesto bylo určeno, kdo z hráčů ji bude zahrávat. „Bylo na výběr mezi Latkou, Škodou a Pitákem, pokud přijde na hřiště. Škoda byl faulovaný, takže ten nešel. Latka s Pitákem se pak domluvili mezi sebou,“ objasnil trenér.

Branku domácích navíc vstřelil Jan Vošahlík, který je v Budějovicích na hostování ze Slavie. „Věděli jsme, že by u nás prostor nedostával, takže toho nelitujeme. Je v Budějovicích, nehraje stabilně, nastoupil jako střídající hráč. Takhle to v životě chodí,“ zkonstatoval na závěr Miroslav Beránek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články