Magazín Poločas: Sto startů Jaromíra Zmrhala | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas: Sto startů Jaromíra Zmrhala

PRAHA – Jaromír Zmrhal oslavil sto startů, Standa Vlček čtyřicáté narozeniny. Druhý jarní magazín Poločas tak nemohl tato významná jubilea přehlédnout.
V neděli ho čeká stoprvní zápas v sešívaném, přesto patří Jaromír Zmrhal po třech a půl letech v áčku stále k těm nejmladším. „Služebně sice patřím k nejstarším, ale pomůcky na trénink nosím pořád,“ povzdechl si dvaadvacetiletý záložník, který dokázal dát vítězný gól do sítě Sparty i Plzně. Velký rozhovor na straně 4 tak patří ohlédnutí za první stovkou, reprezentační jednadvacítkou i plánům do budoucna.

Vedoucí mužstva a klubová legenda Stanislav Vlček oslavil v pátek své čtyřicáté narozeniny. Když měnil slávistickou historii, někteří ze současných hráčů ještě chodili na základní školu. Jaké jsou jejich vzpomínky, si přečtěte na straně 16. Kulaté narozeniny slaví i velký slávista a vynikající tenista Jan Kodeš, nemůže tak chybět přání k narozeninám.

Vlastimil Petržela se do Edenu vrací jako trenér soupeře. Za Slavii ale v osmdesátých letech pravidelně nastupoval a také si zde poprvé ozkoušel, jaké to je, být trenérem. Mezi poválečnými trenéry navíc drží jeden primát, ale jaký, to už si musíte přečíst na straně 22.

Do jarní části svých soutěží se už pomalu zapojují také dorosty. Devatenáctka bude bojovat o vzestup tabulkou. „Sílu na to určitě máme,“ věří v rozhovoru na straně 29 Pavel Bucha.

Čeká vás také představení soupeře i jeho největších opor, ohlédnutí za předchozími ligovými koly nebo statistiky sešívaných.

Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč.


Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články