Lehkost chyběla, ale zvládli jsme to jako tým, zdůraznil trenér | SK Slavia Praha
Více

Lehkost chyběla, ale zvládli jsme to jako tým, zdůraznil trenér

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia vstoupila do nového ligového ročníku ziskem tří bodů. „Věřil jsem, že to zvládneme, a výsledkově jsme to zvládli,“ těšil bodový zisk proti silnému soupeři trenéra Šilhavého.
„Zaprvé jsem rád, že jsme do nového ročníku vstoupili vítězně,“ hodnotil výhru 1:0 nad Teplicemi trenér Jaroslav Šilhavý. „Nerodilo se to snadno, Teplice potvrdily svou pověst silného týmu. Je to kádr složený ze zkušených kluků, v minulé sezoně až do posledního kola hráli o poháry,“ dodal na adresu soupeře.

Jak utkání probíhalo? „Úvod byl slibný, soupeře jsme napadali, ale po dvaceti minutách jsme ustoupili a soupeř převzal iniciativu. Naštěstí toho nedokázal využít. Vyložených šancí jsme asi měli víc než Teplice, které hrozily z centrovaných míčů. Veselejší by bylo přidat z brejků druhý gól, takhle to bylo drama až do konce,“ popsal průběh utkání.

Vypíchl také, kde sešívaní zaváhali. „Začali jsme zbytečně ztrácet balony, vyhazovali jsme je nepřesnostmi. Bylo dusno, postupně ubývaly síly, někteří hráči měli křeče, bylo to takové nevyrovnané. Zápasu chyběla lehkost, ale zvládli jsme ho jako tým,“ zdůraznil Jaroslav Šilhavý.

Rozhodl pokutový kop, který proměnil Halil Altintop. „Je to tak velezkušený hráč, že podle mého ani nezapochyboval, že by ji neproměnil. Hrál první ostrý zápas tady na stadionu a myslím, že podal slušný výkon,“ dodal na jeho adresu trenér.

Ten v sestavě udělal hned sedm změn. „Kádr je široký a vyrovnaný. Vyhráli jsme, roli v mém rozhodování navíc hrál i zápas v Borisovu. Ne z hlediska fyzičky hráčů, ale přeci jen se někdo může zranit. Věřili jsme, že to zvládneme, a výsledkově jsme to zvládli. Splnilo to účel, něco nám to ukázalo. Chceme se udržet v pohárech. V tom případě bude víc utkání a bude na místě, že využijeme všechny hráče,“ doufá trenér.

V nominaci chyběl kvůli problémům se zády Per-Egil Flo. „Už trénuje, ale zatím pouze tři dny. Ruslan Rotaň a Simon Deli měli volno,“ objasnil.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články