Když chceme tři body, šance musíme proměňovat | SK Slavia Praha
Více

Když chceme tři body, šance musíme proměňovat

PRAHA/EDEN ARENA – Slavia poslední kola střílí v Edenu jen jednu branku. Ve vršovickém derby jí tři body nepřinesla a Slavia se i přes nápor ve druhé půli musela spokojit s bodem. „Druhou půli jsme sice hráli na jednu branku, zatlačili jsme a vytvářeli si šance, ty ale musíme proměnit, když chceme doma pomýšlet na vítězství,“ zdůraznil trenér Jaroslav Šilhavý.
Slavia nevstoupila do utkání právě povedeně. „Trošku nás zaskočil brzký gól, který jsme soupeři nabídli. Nepokryli jsme tam hlavičku, ale ještě jsme to dvakrát mohli zachránit. Jirka Pavlenka následně vyrazil první střelu, soupeř pak ale uklízel do prázdné,“ popsal první minuty trenér Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní vzápětí srovnali parádní střelou Milana Škody. „Naštěstí jsme odpověděli brzy, ale soupeř byl aktivní, důrazný, napadal nás. Z naší strany nebyla první půle ideální, hráli jsme komplikovaně šířkově, dozadu. Ve druhém poločase jsme zjednodušili hru, s příchodem druhého útočníka jsme byli nebezpečnější. Vytvářeli jsme si šance, ty ale musíme proměnit, když chceme doma pomýšlet na vítězství. Bohužel se tak nestalo a je z toho bod,“ mrzelo trenéra.

Slavia vstřelila počtvrté za sebou v Edenu jen jednu branku, které tentokrát stačila jen na remízu. „Nikoho jsme doma nepřeválcovali, vyhráli jsme tu vždy 1:0, někdy jsme to i ubránili. Tentokrát byl soupeř odvážnější a důraznější. Druhou půli jsme sice hráli jen na jednu branku a zatlačili jsme. Bohemka ale dobře bránila a my jsme neproměnili naše šance. Chyběl tomu gól,“ zopakoval Jaroslav Šilhavý.

Červenobílým navíc scházel jeden z klíčových hráčů. „V Jablonci chyběl i Milan Škoda, dnes jen Simon Deli a hned to bylo poznat, ukázalo nám to jejich důležitost,“ prozradil Jaroslav Šilhavý. Ten zamíchal rozestavením a na stopera se tentokrát místo Ngadeua, který hrál v Jablonci, posunul Michal Frydrych. „Michael Ngadeu odvedl skvělou práci ve středu pole. Do obrany jsem posunul Šventa, čekal jsem od krajních beků podporu ofenzivy a více centrů na Škodu. Nebylo to ono,“ přiznal.

Simon Deli sice na hřišti scházel, už je ale zdravotně v pořádku. „Teď odjíždí na reprezentační sraz, týden marodil a jen poslední dva dny trénoval, takže jsme nechtěli nic riskovat. Neměl tréninkové vytížení,“ vysvětloval jeho absenci kouč a následně odpovídal i na tradiční otázku novinářů na osobu Gina van Kessela. „Gino nevypadal špatně, chtěl jít do centrů, měl zakončení za vápnem, pracoval dozadu. Byť hrál dvacet minut, podal slušný výkon. Uvidíme, co přinesou další dny,“ dodal Šilhavý.

Trenér se bude muset v následujících dnech obejít bez řady hráčů. „Většina kluků jede na reprezentaci a nebudeme je tu mít. Uvidíme, s čím se vrátí. Jsem za ně rád, na druhé straně nám to komplikuje práci, odjede asi devět hráčů. a můžeme trénovat maximálně skupinově. Někteří navíc hrají ještě v úterý a my už v pátek hrajeme s Duklou. Například Simon Deli se vrací ve středu a je nepříjemné, aby hrál už v pátek,“ vysvětloval trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články