Juniorka zvládla generálku: Třebíč porazila 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka zvládla generálku: Třebíč porazila 2:0

PRAHA/UMT EDEN - Slávistická juniorka zvládla generálku na jarní část Juniorské ligy, do které vstupují sešívaní na rozdíl od ostatních klubů až za týden. Slávisté v neděli porazili účastníka MSFL Třebíč 2:0.
V sestavě Slavie se objevilo mnoho hráčů z A-týmu. V obraně nastoupili Martin Dostál a Keegan Ritchie, v záloze potom Václav Prošek, Robert Hrubý, Joseph Mensah a Tomáš Mičola.

Do první šance Slavie se dostal z levé strany Joseph Mensah, ale jeho pokus se neujal. Po dobrém centru Dostála se následně do hlavičkového zakončení dostal Tomáš Mičola, ale ani uzdravený záložník skóre neotevřel.

Aktivní Mičola si připsal také další šanci, když po dobré kombinaci střílel z levého křídla. Jeho pokus zblokovala hostující obrana. Zhruba po půlhodině hry sešívaní rychle rozehráli standardní situaci, k centru z pravé strany se dostal Červenka a našel Ritchieho. Jihoafrickému zadákovi ale zakončení nesedlo.

Skóre se neměnilo ani po pěkné akci Václava Proška, který střílel zpoza vápna, ale jeho pokus těsně minul vzdálenější tyč. Gólový účet zápasu nakonec otevřel v závěru poločasu Marek Červenka, který se nejlépe zorientoval ve vápna.

Do druhé půle Slavia nastoupila s pozměněnou sestavou a tolik šancí si svěřenci trenéra Šmejkala i přes celý zápas trvající tlak nevytvořili. Nebezpečně stříleli Jan Peterka nebo Jiří Vondráček. Byl to ale právě Jan Peterka, který v závěru zápasu využil krásného centru Lišky a z pravé strany chladnokrevně uzavřel skóre na konečných 2:0.

Slávisté vstupují do Juniorské ligy v pondělí 3. března ve 13 hodin na půdě Třince. Po podzimu jsou sešívaní na prvním místě tabulky. Cesta za vytouženým juniorským titulem bude však ještě velmi těžká a dlouhá. Buďte u toho!

Slavia jun. - Třebíč 2:0 (1:0)
Branky:
43. Červenka, 89. Peterka

1. pol.: Hrubeš - Dostál, Mac, Bejbl, Ritchie - Verner - Prošek, Hrubý, Mensah, Mičola - Červenka
2. pol.: Řehák - Smolák, Kolařík, Bejbl, Ritchie - Verner - Peterka, Vondráček, Hrubý, Mensah (61. Zámečník) - Liška

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články