Jsme stoprocentně spokojené, těšila slávistky remíza | SK Slavia Praha
Více

Jsme stoprocentně spokojené, těšila slávistky remíza

EDEN ARENA/PRAHA - V Edenu sice nepadla jediná branka, Slavia ale přesto nesmutnila. Po vysoké prohře v Lyonu uhájila doma čisté konto a nedovolila francouzským profesionálkám zopakovat výsledek z minulého týdne.„Myslím, že jsme stoprocentně spokojené. Jsem ráda, že jsme to ubránily,“ usmívala se kapitánka Blanka Pěničková.

Konfrontace ve Francii nám otevřela oči, bylo jasné Kožárové

Slavia uhájila doma bezbrankový výsledek. „Před zápasem jsme s takovým výsledkem vůbec nepočítaly. Vítězstvím by pro nás byla i prohra 0:3, tohle je obrovský úspěch. Byl to docela kolotoč. Francouzky nám míč skoro nepůjčily, ale aspoň nějakou šanci jsme si vytvořily. Můžeme být spokojené,“ hodnotila utkání útočnice Tereza Kožárová.

Ve 42. minutě byla právě ona ze všech hráček na trávníku nejblíž vstřelené brance. „Hezky jsme si to vyťukly v prostředku, myslím, že Blanka Pěničková to krásně poslala na Páju Benýrovou, které se povedl centr. Já jsem se tam dostala mezi dvě stoperky, což asi ani nečekaly, a zakončila jsem nejlépe, jak jsem mohla. Bohužel byla gólmanka lepší,“ mrzelo ji.

Bylo jí ale jasné, že by Lyon okamžitě zareagoval. „Spustil by se asi ještě větší kolotoč, Lyon by tu určitě nechtěl prohrát. Poslal by do hry to nejlepší, co měl na lavičce. Takhle tam ty holky nenastoupily a myslím, že to dnes zápas ovlivnilo,“ dodala.

Prohra 1:9 byla velkou motivací, aby Slavia dnes utkání zvládla. „Konfrontace ve Francii nám otevřela oči, přistoupily jsme k té odvetě jinak. Možná jsme tam měly ještě víc bránit a možná by ten dvojzápas skončil menší prohrou. Zabetonovaly jsme to, hodně jsme se vracely a plnily jsme pokyny na sto procent,“ poodhalila po utkání.

Výsledek prvního zápasu ji sice mrzel, bere to ale jako dobrou zkušenost. „To je nováčkovská daň, myslím, že tahle remíza i celý tenhle dvojzápas nám hodně pomůže do další práce,“ věří Kožárová.

Jsem ráda, že jsme to ubránily, těšilo Pěničkovou

Radost měla i kapitánka Blanka Pěničková. „Myslím, že jsme stoprocentně spokojené. Kdyby nám někdo řekl, že s takovýmto týmem budeme remizovat, bereme to všemi deseti. Samozřejmě měl Lyon nahráno z prvního zápasu, tak to možná v hlavě měly. Pořád je to ale evropská špička a nemohly si dovolit přivést béčko. Myslím, že tu vyhrát chtěly a snažily se o to celý zápas. Jsem ráda, že jsme to ubránily,“ usmívala se.

V čem byla změna oproti prvnímu duelu? „Poctivěji jsme bránily, snažily jsme se jim nedat prostor pro kombinaci. Bylo klíčové, že jsme brzy neinkasovaly, kdo dá gól, tomu se vždy hraje lépe,“ bylo jí jasné. Chválila také brankářku Barboru Votíkovou. „Gólmanka má na tom velký podíl. Bára nám vychytala zápasy na podzim a dnes jen potvrdila, že z ní roste velká gólmanka,“ dodala na adresu brankářky sešívaných.

Slavia byla dokonce sama vstřelení branky. „Už bychom asi chtěly moc, abychom tu vyhrály 1:0. Ale myslím, že to byla největší šance celého zápasu. Lyon si podobnou šanci ze hry nevytvořil, což nás může jedině těšit. Bylo to hodně fotbalové, třeba by i někteří muži mohli závidět,“ těšilo ji.

V týmu má od minulého týdne novou čínskou spoluhráčku Yingjie Hu, která ovšem nehovoří anglicky. „Naštěstí žijeme v době, kdy existují aplikace, které překládají z angličtiny do čínských znaků, takže se nějak dorozumíváme přes telefon. Při zápase je to snazší, když člověk fotbal hrát umí, chápe základní pokyny. Když je to fotbalistka, tak to zvládne,“ nepochybuje kapitánka.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články