Josef Hušbauer v nejlepší jedenáctce Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Josef Hušbauer v nejlepší jedenáctce Evropské ligy

PRAHA - Josef Hušbauer dvěma krásnými góly zařídil vítězství v Izraeli a jeho výkon nezůstal bez povšimnutí. Záložník Slavie je součástí jedenáctky kola a současně i třetím nejlepším hráčem pátého hracího dne Evropské ligy.
První branka z kopačky Josefa Hušbauera padla v nastaveném čase první půle. Jaromír Zmrhal vystihl na pravé straně přihrávku domácích, potáhl balon, posunul jej na střed právě na Hušbauera a ten nádhernou střelou vymetl vzdálenější růžek Rajkovičovy branky.

Druhou přidal Hušbauer v 54. minutě. Na středu hřiště převzal míč od Ngadeua a z 22 metrů ho poslal přesně k levé tyči, čímž zajistil Slavii vítězství 2:0.

„Jsem rád, že jsem dal po delší době gól a pomohl tak týmu, nějaké příležitosti tam byly už v minulých zápasech, ale nepadlo to tam,“ oddechl po utkání dvougólový Josef Hušbauer. V Izraeli nastoupil v rámci Evropské ligy poprvé v základní sestavě a mužstvo dokonce vedl s kapitánskou páskou. „Je možné, že ta páska měla nějaký vliv,“ usmíval se záložník Slavie.

„Odehrál výborný zápas v roli kapitána a vstřelil dva nádherné góly, které dávával. Doufám, že se mu to bude dařit nadále,“ chválil sešívaného záložníka trenér Jaroslav Šilhavý.

Hušbauer je již třetím slávistou v ideální jedenáctce kola Evropské ligy. Za svůj výkon v domácím utkání s Maccabi si o místo řekl v prvním kole Eduard Sobol. V následujícím duelu s Astanou pak zaujal výkon Michaela Ngadeua a také on byl v ideální pohárové jedenáctce.

Jedenáctka týdne


Hráč týdne

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články