Jaro je za dveřmi! V sestavě mám ještě jeden dva otazníky, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Jaro je za dveřmi! V sestavě mám ještě jeden dva otazníky, říká trenér

PRAHA/EDEN ARENA – Červenobílí mají za sebou úspěšnou generálku proti Vyšehradu a přípravu zakončili s bilancí 5 výher, 2 remízy, 1 porážka. Má už trenér jasno o základní sestavě? „V hlavě už nějakou představu máme, ale v sestavě jsou ještě jeden dva otazníky,“ říká Jaroslav Šilhavý před startem ligy.
Sešívaní v úterý odehráli poslední přípravné utkání před ligou, v Edenu hostili třetiligový Vyšehrad. „Chtěli jsme generálku sehrát na vlastním hřišti a osahat si trávník. Také jsme chtěli, aby se nikomu nic nestalo. Myslím, že zápas tenhle účel splnil. Těžká utkání jsme odehráli na soustředění ve Španělsku, takového soupeře už jsme nepotřebovali,“ vysvětloval výběr soupeře trenér Jaroslav Šilhavý.

V útoku se gólově prosadily nové posily Tecl a Sýkora, dvě branky vstřelil Mick van Buren. „Těší nás, že se potvrzují předpoklady, proč sem tihle hráči přišli. Máme teď čtyři útočníky, což třeba úplně super zapadá do systému 4-4-2. První dva odmakají černou práci a ti pak druzí slíznou smetanu jako třeba proti Vyšehradu,“ smál se trenér.

Je v plánu na jaře hrát zejména na dva hroty? „Je to jedna z variant, budeme to upravovat i podle soupeře. V rozestavení 4-4-2 jsme odehráli poslední dva ligové zápasy podzimu a dali šest branek. Ve Zlíně to nebylo úplně optimální, ale předtím doma s Mladou Boleslaví to bylo velmi dobré. Ale není to jen věcí rozestavení, je to připraveností a motivací každého hráče,“ zdůraznil Šilhavý.

V kádru se už postupně zabydlely zimní posily. „Všichni hráči, kteří přišli, plní to, co jsme od nich čekali. Marko Alvir a Per-Egil Flo neodtrénovali všechno, měli zdravotní výpadky. To mě trošku mrzí, protože jim bude déle trvat, než se do toho dostanou. Per-Egil vypadá, že se s tím popere rychleji než Marko, přeci jen je zkušenější hráč. Marko ale také pracuje na sto procent,“ objasňoval trenér.

Slavia proti Vyšehradu protočila dvě jedenáctky, ale ani jedna ještě ještě není tou finální. „Kvalitu mají všichni a do zápasu s Jihlavou zbývají čtyři dny, takže uvidíme. V téhle chvíli v sestavě máme ještě nějaký jeden, dva otazníčky. V hlavě už ale nějakou představu máme.“

Zápas s Jihlavou už se rychle blíží. „V sobotu to začne, ale věřím, že jsme připraveni. Až ostré ligové zápasy prověří, jak dalece. Věřím, že jsme přivedli kvalitní hráče, tým zůstal pohromadě, zkvalitnili jsme ho a na všech postech vzrostla konkurence. Věřím, že to bude jen k dobrému. Avizovali jsme, že ve Slavii chceme mít zdvojené posty kvalitními hráči. Nejvíc hráčů máme asi ve středu pole, ale věřím, že si s tím poradíme,“ dodal trenér sešívaných.

Má k dispozici ten nejlepší tým, co kdy trénoval? „Asi ano, i když bych nechtěl zapomenout na Liberec, kde jsme získali titul a byli tam také hodně kvalitní hráči. Srovnání bude lepší až po konci sezony,“ nechce předbíhat.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články