Jakub Jugas slávistou. Podepsal smlouvu na 3 roky | SK Slavia Praha
Více

Jakub Jugas slávistou. Podepsal smlouvu na 3 roky

EDEN – Slavia získala první letní posilu. Do Edenu míří z FC Fastav Zlín pětadvacetiletý obránce Jakub Jugas, který popdepsal se Slavií smlouvu na tři roky.
„Jakub přináší do našeho týmu něco, co nám dosud chybělo. Hodně mu věříme. Jeho předností je bojovnost a zdravá agresivita. Vybrali jsme si ho i pro jeho vůdcovské schopnosti, díky kterým umí řídit hru," vysvětluje příchod obránce Jakuba Jugase generální ředitel Slavie Martin KrobVěříme, že pod vedením našeho trenérského týmu se dokáže neustále zlepšovat a uplatní ve Slavii svůj velký potenciál," doplnil generální ředitel klubu.

Obránce Zlína měl více nabídek, co rozhodlo pro Slavii? „Po rozhovoru s členy představenstva a trenérem Šilhavým jsem se rozhodl pro Slavii. Přednesli mi klubovou filozofii a nejbližší cíle a vize, které Slavia má. S trenérem jsme vedli velmi konstruktivní rozhovor, byl velmi upřímný. Diskutovali jsme o přednostech i nedostatcích a nastínil mi své plány,“ vysvětlil pětadvacetiletý stoper Jakub Jugas, který tak může být náhradou za Michaela Lüftnera.

Slavia je pro něj krokem vpřed. „Do Slavie se velmi těším, je to velký klub s ohromnou tradicí. Chtěl bych jí pogratulovat k zisku mistrovského titulu, fandil jsem jí, je to skvělé. Příchod sem do Edenu je další výzva v mém fotbalovém životě. Vždy jsem chtěl hrát o trofeje a také nastoupit v pohárech. Vím, že ve Slavii se mi toto přání může splnit a velmi se na tuto výzvu těším,“ dodal Jugas.

Cíle má jasné, zapracovat se do týmu a uspět na domácí i evropské scéně. „Chtěl bych hlavně zapadnout do kabiny, protože to je v začátcích každého angažmá to nejdůležitější. Dalším cílem je poprat se o postup do Ligy mistrů a v neposlední řadě obhájit mistrovský titul se Slavií. Vím, že to nejsou malé cíle, myslím si ale, že jsou splnitelné,“ věří nová posila. 
 
Jakub Jugas se narodil 5. května 1992 v Otrokovicích. Profesionální kariéru nastartoval ve Zlíně, kam přišel v létě 2010. V sezonách 2012/13 a 2013/14 hostoval v Příbrami, na další sezonu se přemístil do Brna. V létě 2015 se vrátil do Zlína, který právě slavil postup zpátky do nejvyšší soutěže. 188 centimetrů vysoký stoper odehrál v české nejvyšší soutěži 131 zápasů a vstřelil 7 branek.  
 
Mezi největší úspěchy bývalého mládežnického reprezentanta patří zisk stříbrné medaile z mistrovství Evropy 2011 hráčů do 19 let v Rumunsku. V neposlední řadě pak triumf v Mol Cupu v letošní sezoně se Zlínem.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články