Jakub Hromada a Jan Sýkora se vrací na trávníky | SK Slavia Praha
Více

Jakub Hromada a Jan Sýkora se vrací na trávníky

MLADÁ BOLESLAV - U nedělní výhry juniorky nad Mladou Boleslaví byli také dva navrátilci po zranění - Jakub Hromada a Jan Sýkora. Prvně jmenovaný se zranil v červnu při přátelském utkání slovenského týmu U21, Jan Sýkora pak během letní přípravy Slavie.

Jakub Hromada: Bylo o mě špičkově postaráno

Jakub Hromada se do hry vrátil téměř po dvou měsících: „Cítím, že ta pauza byla trochu delší, ale už víc jak týden jsem v plném tréninku, pomalu se do toho dostávám. Dnešní zápas mi pomohl, abych se do toho dostal co nejrychleji a měl herní praxi. Kondičně to není ono, na 90 minut by to v zápase ještě nebylo, ale jsem rád, že jsem měl možnost zahrát si za juniorku. Určitě to beru jako velké plus, bylo to super," řekl ke svému návratu na trávník Jakub Hromada.

Svůj návrat navíc načasoval do utkání proti obhájci trofeje: „Co vím, tak Mladá Boleslav loni celou soutěž vyhrála, pravidelně hrají o titul. Měli tam také nějaké kluky z áčka, zápas skvělý. Je super, že máme takovou možnost, tak proč ji nevyužít," pochvaloval si úroveň utkání Jakub Hromada.

Slovenský záložník prozradil další plány: „Jednoznačně bude teď pro mě důležité dostat se do zápasové kondice. Kdyby mi někdo po zranění řekl, že po dvou měsících nastoupím do normálního zápasu, tak bych mu nevěřil. Jsem za to moc rád! Bylo tu o mě špičkově postaráno, jsem velmi rád, že jsem mohl po dvou měsících nastoupit do zápasu. Věřím tomu, že za chvilku to bude i za A tým," doufá Jakub Hromada.

Smolné období už debutant v dresu Slavie hodil za hlavu: „Mám hlavu nastavenou tak, že se dívám dopředu, dívám se na svoji budoucnost ve Slavii. To už jsem hodil za hlavu. Přišel jsem o EURO, hodně mě to mrzelo, ale to už ze mě opadlo. Nestihl jsem přípravu a začátek sezony, ale věřím tomu, že se do toho co nejrychleji dostanu a přesvědčím všechny, že na to mám," těší se na další starty v dresu Slavie Jakub Hromada.

Jan Sýkora: Utkání splnilo, co mělo

Po zranění v letní přípravě se do hry vrací také Jan Sýkora: „Na to, že jsem byl šest týdnů mimo, tak to nebylo špatný. První poločas jsem se cítil trochu hůř, než jsem se rozdýchal a rozběhal, druhý poločas už byl v pohodě. 60 minut po šesti týdnech je dobrých," komentoval svůj návrat na trávník.

„Bude nejdůležitější se dostat do kondice, ale já jsem ten typ hráče, kterému stačí dva zápasy a je v tom zpátky. Teď už to půjde rychle," očekává rychlý návrat do plného vytížení Jan Sýkora.

Také Jan Sýkora byl spokojen s úrovní utkání: „Boleslav je v Juniorské lize vždycky na dobré úrovni, čekal jsem, že to bude dobrý zápas, jsem rád, že nám to vyšlo zrovna na tenhle zápas. Určitě to pro nás dva splnilo to, co mělo. Na celých 90 minut to z mého pohledu ještě není, ale na pár minut určitě naskočit můžu," řekl spokojeně hbitý záložník.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články