Inter trestal naše časté ztráty, mrzí trenéra | SK Slavia Praha
Více

Inter trestal naše časté ztráty, mrzí trenéra

Sešívaní podlehli v posledním domácím zápase základní skupiny Ligy mistrů Interu 1:3. „Věřil jsem ve vítězství, zklamání je obrovské," říká Jindřich Trpišovský.

„Zápas se vyvíjel jinak než jsme chtěli, měli jsme hodně ztrát, postupně jich bylo více a více. To byla voda na mlýn Interu, který se opíral o dva skvěle hrající útočníky, kteří se dostali se do více brejků než jsme chtěli. Dostali jsme gól z první vážnější akce, postupem času byl navíc Inter kvalitnější, náš výkon šel naopak dolů. Velký rozdíl byl v technické vybavenosti, soupeř mohl utkání rozhodnout už dříve, trefil dvě břevna. I když jsme hráli na maximum, Inter byl lepší a nebezpečnější. Trochu nás samozřejmě mrzí, že jsme dostali gól ze situace, kdy šel Lukaku sám na bránu. Na téhle úrovni rozhoduje proměňování šancí, Inter jich proti nám měl asi sedm. Nemůžeme si myslet, že na téhle úrovni uspějeme, pokud má soupeř tolik příležitostí skórovat. Inter byl strašně pracovitý, koncentrovaný a představil se v lepším světle než před dvěma měsíci. Z technického hlediska to byl náš nejhorší zápas ve skupině, ztráceli jsme míče, jaké jsme v minulých zápasech dokázali udržet a Inter to potrestal,” hodnotí zápas s italským velkoklubem trenér Jindřich Trpišovský.

„Ztrát bylo opravdu hrozně moc. První poločas jsme hráli jinak, než jsme chtěli, Inter musíte víc zatlačit, dvakrát to otočit zleva doprava a využít křídlení prostory. To jsme ale dělali málo, málo jsme točili hru, zůstávali jsme na přehuštěné straně hřiště. Inter hrál vyloženě pragmaticky, na výsledek, hodně nám překonával pressing dlouhýma míčema na Lukaka, který to z devadesáti procent uhrál, z čehož rezonovaly brejkové situace. Soupeř byl běhavý a kompaktní a vytvářel tlak na hráče při naší práci s míčem,” přibližuje kouč Slavie.

Sešívaná obrana měla po celý zápas velké problémy s oběma hrotovými útočníky Interu. „I když si myslím, že Ondra Kúdela zase zvládl zápas výborně, musí říct, že Martínez s Lukakuem hráli skvěle a v plné nahotě ukázali, jak je těžké bránit světové hráče, když se jim v zápase daří. Michal Frydrych se nachomýtl k chybě, pak se vám samozřejmě nehraje dobře. Zvažovali jsme jeho střídání v poločase, měli jsme ale hodně pokopaných hráčů a chtěli jsme si střídání schovat na později. Jak ale říkám, málokterý tým hraje jako Inter na dva tak dobré hráče nahoře, Lukaku zahrál lépe než před dvěma měsíci, oba ukázali prvotřídní kvalitu,” má jasno trenér sešívaných.

Jindřicha Trpišovského mrzí především to, že Slavia tak ve třech domácích zápasech základní skupiny nezískala žádný bod. „Zklamání ve mně je obrovské, největší za poslední dobu. Budu si pamatovat, že jsme doma prohráli tři zápasy, to je pro mě strašný pocit, cítím se takový prázdný. Věřil jsem, že dokážeme vyhrát, v nejhorším případě alespoň remizovat. Jsou to pro mě hrozné pocity,” lituje kouč sešívaných.

„Lidé opět skvěle fandili, zůstali po zápase, panovala skvělá kulisa. Tři zápasy doma bez bodu jsou proto pro nás katastrofa. Dva venkovní zápasy jsme hráli lépe než doma. Nevím, čím to je, soupeři se tady možná více zatahují, doma chtějí předvést i dobrý výkon, tady hrají spíše pragmaticky. Rozhoduje samozřejmě produktivita, doma šance neproměňujeme, dva góly z tolika příležitostí, které jsme tu v těch třech zápasech měli, je zkrátka málo. Soupeř tu navíc šel vždycky z první šance do vedení. Otáčet zápas v Lize mistrů je pak samozřejmě mnohem složitější než v lize. Do toho inkasovaného gólu hráli výborně, gól Martíneze s námi trochu zatřásl, chytili jsme se až při penaltě,” popisuje trenér Slavie.

Velkou šanci na vstřelení vedoucí branky měl v průběhu druhého poločasu Lukáš Masopust, tváří v tvář Handanovičovi ale neuspěl. „Lukášovi jsme říkali, aby střílel dolů, a říkal jsem si ještě, aby střílel křížem. Bohužel se rozhodl pro druhou variantu a zkoušel to na bližší tyč. Paradoxně mi přijde, že čím víc času na zakončení máme, tím pravděpodobněji ji nedáme. Soupeř měl sedm šancí, dal pět gólů a dvě břevna, to je věc, která nás samozřejmě stojí výsledky, a víme, že na tom musíme zapracovat. Klukům je to jasné, dělají maximum pro to, aby gól dali, a nikdo není zklamaný víc, než oni, když se jim něco nepodaří proměnit,” přibližuje kouč Slavie.

Náladu sešívanému kouči mohla zvednout alespoň devatenáctka Slavie, která mladíky Interu porazila jasně 4:1. Udělali mi velkou radost, vidím u nich velký progres. Ze zápasu jsme viděl jen druhou půli, kluci hráli dobře, jsou tam zajímaví hráči. Máme vytipovaná dvě nebo tři jména, která by s námi mohla začít zimní přípravu, na druhou stranu, na jarní část sezon asi nebudeme potřebovat tak široký kádr. Jsou tam ale jeden nebo dva hráči, co se nám líbí, a samozřejmě Joao Felipe,” uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články