Insolvence skončila, spor s Kusým pokračuje | SK Slavia Praha
Více

Insolvence skončila, spor s Kusým pokračuje

PRAHA/EDEN - Včerejším usnesením Městského soudu v Praze skončilo bezmála pět měsíců trvající insolvenční řízení proti Slavii. Jelikož se jednoznačně prokázalo, že Slavia není ve stavu úpadku a je naopak ve velmi dobré finanční kondici, dva z navrhovatelů, společnosti Gamma Enterprise s.r.o. a Online services ltd. vzaly zpět své insolvenční návrhy proti klubu.
Slavia uhradila všechny nesporné pohledávky, a tudíž nebyl žádný důvod pokračovat v insolvenčním řízení. Soud rovněž zrušil jednání, původně plánované na 5. listopadu. Pro fanoušky Slavie je to vynikající zpráva, neboť tím celá kauza insolvenčního řízení končí a Slavia se může v klidu soustředit na plnění svých cílů.

Údajná pohledávka pana Kusého, kterou Slavia neuznala a neuznává, tak bude řešena standardní soudní cestou, nikoli v rámci šikanózního insolvenčního řízení. Kusý vymáhá tuto částku na Slavii na základě rozhodnutí rozhodčího soudce z ledna 2015, které klub obratem napadl soudní žalobou jako nezákonné. Přestože byla částka odpovídající výši údajné pohledávky Kusého zablokována na účtech Slavie (což vzhledem k dobrému finančnímu stavu Slavie nikterak neohrožuje chod a fungování klubu), Slavia podnikla a podnikne veškeré právní kroky k tomu, aby zastavila případnou snahu Kusého vymoci tuto pohledávku na Slavii exekučně a aby prokázala smyšlenost a neexistenci Kusého pohledávky.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články