Informace pro fanoušky do Kyjeva | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky do Kyjeva

Jedete podpořit Slavii do Kyjeva? Přečtěte si důležité a užitečné informace o pohybu v Kyjevě a na stadionu Dynama.

Zápas s Dynamem Kyjev se hraje na NSC Olimpiyskiy v úterý 14. srpna od 19:30 ukrajinského času, na Ukrajině je časový posun + 1 hodina.

Vstupenky na utkání

Lístky do sektoru hostů se prodávaly pouze na pokladnách v Edenu v Praze, jejich prodej skončil v pátek 10. srpna. V Kyjevě nebude vůbec probíhat prodej vstupenek do sektoru hostů.

Doprava na stadion

Pro automobily hostů není vyhrazeno žádné parkoviště přímo u stadionu, ale je možné využít volná parkovací místa v okolí stadionu, některá jsou placená a stojí 10 hřiven/hodinu.

Pokud pojedete na zápas metrem, vystupte na stanici metra Palats Ukrajina. Na stadion poté dojdete pěšky dle přiložené mapky níže. Stanice Olimpiiska je uzavřena.

Pro cestu na stadion doporučujeme využít zajištěné autobusy, které dovezou fanoušky přímo ke stadionu. Autobusy budou odjíždět v 17:00 od baru O´Brien´s (17a, Mikhalivska str.). 

Vstup na stadion

Přístup do sektoru hostů je z Dilovy ulice přes jižní vstup a následně je pro fanoušky Slavie vyhrazen sektor 1 v jihozápadní části NSC Olimpiyskiy.

Stadion se otevírá 2 hodiny před zápasem v 17:30. Při vstupu se fanoušci podrobí bezpečnostní prohlídce. Na stadion je zákaz vnášet zavazadla větší než 25 x 25 x 25 cm, na stadionu není žádná úschovna pro zavazadla.

Na stadion dále není povoleno vnášet alkoholické nápoje, nápoje v jakémkoliv obalu, předměty, které mohou sloužit jako zbraň, deštníky, spreje, tyče na vlajky, selfie tyče.

Pobyt na stadionu

Vnesení všech vlajek fanoušků podléhá schválení delegáta UEFA dopoledne v den utkání. Pokud si berete do Kyjeva svou vlajku, je potřeba zaslat její fotografii a rozměry na email jana.kaufnerova@slavia.cz do neděle 12. 8. 12:00. Během úterý budeme informovat fanoušky, jejichž vlajka by nebyla schválena. Vlajky by měly být vyrobeny z nehořlavého materiálu a při vstupu proběhne jejich kontrola.

Používání pyrotechniky je na Ukrajině nelegální, při jejím použití může dojít k zatčení ukrajinskou policií, a to jak na stadionu, tak i mimo něj.

Kouření ve veřejných prostorech, stejně jako na stadionu, je na Ukrajině zakázáno. Na stadionu je zakázáno stát na sedačkách.

Občerstvení je možné v sektoru platit pouze v hotovosti v hřivnách, např. pivo stojí 30 hřiven. V sektoru se bude podávat alkoholické pivo.

V sektoru budou přítomni jak členové bezpečnostní služby Slavie ve vestách s logem Slavie, tak i SLO Slavie Jana Kaufnerová.

Doprava po Kyjevě

Z kyjevských letišť Boryspil a Zhuliany máte možnost dostat se do města autobusem nebo taxi, cena autobusu je několikanásobně nižší než cena taxi.

Z letiště Boryspil do Kyjeva můžete použít autobus společnosti SKY bus, s intervaly mezi jízdami okolo 15 min. během dne a 30-  45 min. v noci. Jízda trvá okolo 40 min. SKY autobusy se nachází nedaleko terminálů B, D a F. SKY bus jede na stanici metra Kharkivska nebo Vokzalna. Cena lístku je 50 - 84 hřiven v závislosti na délce jízdy a platí se u řidiče.

Cena taxi do centra by se měla pohybovat okolo 300 - 450 hřiven. Buďte obezřetní, často je účtována 2 - 5x vyšší cena. V případě využití taxi použijte SKY taxi desk na letišti nebo objednejte telefonicky či v ideálním případě použijte Uber.

Jedna jízda metrem stojí 4 hřivny, místo lístků platíte žetony, které vhodíte do turniketů. Na kyjevské metro neexistuje celodenní jízdenka.

Pohyb po Kyjevě

Důrazně nedoporučujeme všem našim fanouškům, aby se pohybovali po Kyjevě ve slávistickém oblečení a slávistických symbolech, šálách a s vlajkami. Naše barvy připomínají místním fanouškům barvy Spartaku Moskva, a naši fanoušci tak mohou být nejen o své slávistické suvenýry okradeni, ale i fyzicky napadeni.

Upozorňujeme fanoušky, že Ukrajinci jsou velmi citliví na jakékoliv vyjadřování proruských postojů, vyvarujte se těchto projevů.

Pití alkoholu na veřejných místech je zakázáno a může být potrestáno pokutou.

Další doporučení

Všem fanouškům cestujícím na Ukrajinu doporučujeme sjednat si cestovní pojištění s vysokým pojistným plněním, aby jim v případě úrazu nebo zranění pojišťovna hradila péči v nadstandardních zdravotních zařízeních.

Voda tekoucí z kohoutků není v Kyjevě pitná, doporučujeme konzumovat výhradně balenou vodu.

Před cestou si ofoťte pas a kopii uschovejte na jiném místě než v pase, pro případ odcizení dokumentů.

Kontakty pro případ nouze

V případě, že budete mít problém například se ztrátou vstupenky na zápas, obraťte se na SLO Slavie Janu Kaufnerovou + 420 731 427 459. Sledujte twitterový účet Slavia pro fanoušky, na kterém najdete nejaktuálnější informace k zápasu.

Pokud dojde např. ke ztrátě vašich cestovních dokladů, obraťte se konzulární úřad České republiky, úřední hodiny jsou po – pá 9 – 16:30, adresa Bohdana Chmelnického 58 (nejbližší stanice metra Vokzalna). Mimo tyto úřední hodiny je v případě nutnosti v provozu nouzové číslo konzulární pohotovosti České republiky +38 050 310 10 46. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články