Hráči na hostování: Stanislav Tecl trefil postup v poháru | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Stanislav Tecl trefil postup v poháru

PRAHA - Uplynulý týden přinesl kromě tradičních ligových soutěží také zápasy domácího poháru. Hned trojice mladých slávistů odehrála za Viktorii Žižkov oba zápasy, z poháru však pražský tým vyřadil vítězným gólem za Jablonec Stanislav Tecl.

HET Liga

Martin Berkovec (Karviná) – Důležité tři body si připsala Karviná v zápase s Brnem za výhru 2:1, Martin Berkovec odchytal celý zápas.

Matěj Chaluš (Mladá Boleslav) – Mladého stopera čekal „anglický týden“. Nejprve nastoupil v poháru proti svému bývalému týmu z Příbrami, o víkendu pak odehrál celý zápas proti Plzni. Dočkal se nominace do reprezentace U20.

Stanislav Tecl (Jablonec) – Také útočník hostující v Jablonci má za sebou dva zápasy během několika dní. Nejprve svým vítězným gólem pomohl vyřadit z poháru Žižkov, v lize pak odehrál celý zápas na hřišti Bohemians, odkud si Jablonec odvezl tři body.

Prva Liga (Slovinsko)

Marko Alvir (NK Domžale) – V domácím zápase proti Rudaru se Domžale nedařilo a prohrálo 0:1, Marko Alvir odehrál celý zápas.

Fotbalová národní liga

Vojtěch Mareš (Viktoria Žižkov) – Za žižkovský celek odehrál v uplynulém týdnu dvě utkání. Nejprve v MOL Cupu v Jablonci, následně v druhé lize v Pardubicích. Obě utkání ale skončila prohrou Viktorie.

Marcel Čermák (Viktoria Žižkov) – Stejně jako Vojtěch Mareš, také mladý záložník odehrál za Viktorii obě utkání.

Václav Pardubský (Viktoria Žižkov) – Spolu se svými parťáky ze Slavie odehrál obě utkání.

Josef Řehák (Viktoria Žižkov)
– Odchytal pohárový duel proti Jablonci.

Zdeněk Linhart (Olomouc) – Dostal příležitost v pohárovém zápasu v Živanicích, který Olomouc vyhrála poměrem 8:0.

Česká fotbalová liga

Miroslav Routek (Dobrovice) – Na postu stopera odehrál proti Převýšovu celý duel, utkání skončilo 0:0, extra bod za výhru v rozstřelu brala Dobrovice.

Tomáš Valenta (Zápy) – Nastoupil v základní sestavě, v prvním poločase byl ale vyloučen. Jeho celek i tak vyhrál v Benešově 1:0.

Josef Jakab (Vyšehrad) – Proti Chrudimi přišel do hry na druhý poločas, pražský tým prohrál 0:2.

Juniorská liga

Emmanuel Antwi (Příbram) – Nastoupil za juniorský tým, který porazil Hradec Králové 4:3.

Daniel Trubač (Teplice) – Za Severočechy hrál za juniorku, v utkání na Xaverově proti Slavii „jeho“ tým zvítězil 4:1.

Do zápasů nezasáhli Jan Kuchta (Bohemians 1905), Patrik Gilián (Ústí nad Labem), Petar Musa (Viktoria Žižkov), Daniel Souček a Lukáš Veselý (Táborsko) a Ruslan Mingazov (Mladá Boleslav). Olympia s Lukášem Soukupem a Ondřejem Žežulkou své utkání nehrála.


Bývalí hráči Slavie v zahraničí:

Marek Suchý (Basilej) – S kapitánskou páskou vedl svůj tým k domácí výhře 1:0 nad Curychem.

Jiří Pavlenka (Werder Brémy) – V zápasech proti Wolfsburgu a Freiburgu předvedl brankář Jiří Pavlenka dobré výkony, Werder ale z obou zápasů bere dva body.

Jakub Jankto (Udinese) – V domácím utkání proti Torinu přišel do hry za stavu 0:2 na druhý poločas. Zápas nakonec skončil 2:3. V dalším zápase na půdě AS Řím odehrál celý zápas.

Antonin Barák (Udinese) – Proti Torinu hrál celých 90 minut, na hřišti AS Řím pak střídal v 52. minutě.

Stefan Simić (Crotone) - Do zápasu nezasáhl.

Michael Lüftner (FC Kodaň) – Kodaň doma jednoznačně porazila Silkeborg 4:0, bývalý hráč Slavie odehrál celé střetnutí.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články