Deset minut na Kypru nás stálo postup, mrzelo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Deset minut na Kypru nás stálo postup, mrzelo trenéra

PRAHA/EDEN ARÉNA - Velký sen sešívaných se nenaplnil. Slavia nedokázala ani jednou překonat gólmana hostí a končí tak před branami Ligy mistrů. „Hráče musím pochválit, předvedli velký výkon. Zlobí nás ale produktivita, která nás i přes dobré výkony stála vyřazení,“ hodnotil trenér Šilhavý.
„Zklamaní jsme. Myslím si, že mimo dvacetiminutovky venku jsme byli lepším týmem. Bohužel nás deset minut na Kypru stálo postup,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého.

„Chtěli jsme vstoupit do utkání tlakem a dát gól co nejdřív. To první se podařilo, to druhé ne. Z dvou rohů v začátku byly nebezpečné šance. Ve druhé půli šel do hry i druhý útočník, dokonce se posunul i Frydrych na hrot s cílem zjednodušit hru. Pokusili jsme se, bohužel to nevyšlo,“ dodal.

Atmosféra v Edenu byla parádní, gólové oslavy ale chyběly. „Šance jsme si vytvořili, kdybychom dali gól i diváci by se chytli a hnali nás víc a víc. Bylo by to povzbuzení pro všechny. Kdybychom dali aspoň jeden, soupeř by znervózněl a my bychom to ještě zdramatizovali. Ve druhé půli jsme jim ale nechávali více prostoru a byli nepříjemní do protiútoku,“ popisoval průběh utkání.

Apoel sešívaným odvetu neusnadnil. „Soupeř každý rok hraje poháry. Jsou zkušení na míči, hráli takticky a po faulech hru natahovali. Trošku jsme to předpokládali, předvedli to už na Kypru. Čtvrtého rozhodčího jsem se na to ptal. Ale sudí je ani jednou nenapomenul. To těžko můžu ovlivnit a nechci si na něj stěžovat. Popohnat je ale mohl,“ dodal trenér Šilhavý.

Týmu chyběl kapitán Milan Škoda, kterého na hrotu nahradil Mick van Buren. „Určitě to naše plány narušilo. Milan dnes přišel, že se necítí dobře, ale věřili jsme, že se dá do výkopu dohromady. Zkusil rozcvičku a necítil se dobře, tak odjel domů. Má nějakou virózu, zítra jede na vyšetření. Mick odvedl dobrý výkon, pracoval, bojoval, jen tomu chyběl gól,“ mrzelo Jaroslava Šilhavého.

Do základu se naopak vrátil Danny. „Byl na něm vidět výpadek i omezení, které měl kvůli zraněnému koleni. Chtěl do toho jít, ale kdyby byl úplně fit, předvedl by lepší výkon. První šance byla tutovka, měl klid na zadní tyči. Tu druhou mu Suk tečoval. Kdyby byl zdravotně stoprocentní, třeba by ji dal. Byl by klidnější v koncovce,“ teoretizoval trenér.

Střídat po prvním poločase musel Miroslav Stoch. „Miňo si vyvrknul kotník, snad to není vážné, ale do hry ho to už nepustilo,“ prozradil.

Slavii teď čeká základní skupina Evropské ligy. „Šance dostat se do Ligy mistrů byla veliká, byli jsme v mistrovské části kvalifikace. O to víc to mrzí. Život jde ale dál a čekají nás další zápasy. V neděli liga s Boleslaví, pak čtrnáct dní pauza. Věřím, že se tým se stabilizuje, uzdraví se, bude silnější a bude dávat góly,“ říká trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články