Další derby pro slávisty! U15 a U14 porazili Spartu | SK Slavia Praha
Více

Další derby pro slávisty! U15 a U14 porazili Spartu

Další slávisté získali skalp svých největších rivalů! Sešívaní žáci U14 a U15 porazili Spartu.

Na trávě nebo na sněhu. Slávisté U14 si se Spartou poradí za jakýchkoli podmínek! Foto: Michal Káva.

PRAHA/EDEN – Další dvě vítězná derby mají za sebou fotbalisté Slavie. Sešívaní žáci U15 porazili své největší soky 3:0, U14 pak dokázali otočit výsledek ve druhém poločase a zvítězili 4:2.

Žáci Slavie U14 nevstoupili do utkání se Spartou v zasněženém Edenu ideálně a po 45 minutách o gól prohrávali. „Derby se Spartou jsme zvládli vítězně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase. Osobně si myslím, že se zápas neměl vůbec hrát. Klimatické podmínky neumožňovaly normální fotbal. Celou sezónu jsme se těšili na zápas se Spartou a když už přijde, hustě sněží. Teplota vzduchu byla okolo nuly a na ploše ležela pěticentimetrová vrstva sněhu,“ popisoval podmínky pro utkání trenér Slavie U14 Vasil Boev.

Slavia U14 porazila Spartu 4:2, výsledek dokázala otočit ve druhém poločase. Foto: Michal Káva.

„Sparta se na začátku zápasu lépe přizpůsobila nepříznivým podmínkám a v prvním poločase byla důraznější, pohyblivější, měla více odražených balónů a díky výškové převaze vyhrávala osobní souboje v záloze. Vypracovala si více gólových šancí. My jsme se těžkému terénu vůbec nepřizpůsobili. Stále jsme chtěli hrát náš fotbal. Kombinačně, na jeden, dva dotyky, což na sněhu vůbec nešlo. Poločas skončil 2:1 pro Spartu,“ okomentoval trenér Boev hru sešívaných v prvním poločase.

„V poločase jsme udělali několik změn, jak v sestavě, tak i v taktice a všechno bylo úplně jinak. Druhý poločas jsme přitlačili Spartu na její půlku a hned jsme byli lepší. To už jsme byli my, kteří diktovali tempo a vývoj hry. Byli jsme první u balónu a vyhrávali osobní souboje. Ovládli jsme střed hřiště a vypracovávali si šanci za šancí. Mnoho z nich jsme neproměnili, ale i tak jsme dali tři góly a otočili zápas v náš prospěch,“ pokračoval kouč „čtrnáctek“, tentokrát už pochvalným tónem, v hodnocení zápasu.

„Kluci si zaslouží pochvalu. V poločase v sobě našli sílu, zápas nevzdali, otočili vývoj a zaslouženě vyhráli. Ukázalo se to, co stále tvrdím. V týmu je obrovská síla. A tak i po derby zůstáváme s plným bodovým ziskem na prvním místě?“ zakončil Vasil Boev.

Výsledky mládežnických družstev z víkendu 27. a 28. 10. 2012

U19

Hlučín - Slavia 2:4

Branky: Verner 3, Liška

 

U18

Meteor - Slavia odloženo na 1. 11. 2012

 

U17

Slavia - Meteor 6:1

Branky: Fotr 3, Doležal, Broukal, Pecháček

 

U16

Slavia - Meteor 6:0

Branky: Heřman 3, Badocha, Jakab, Schulz

 

U15

Slavia - Sparta 3:0

Branky: Pek 2, Turyna

 

U14

Slavia - Sparta 4:2

Branky: Sodoma 2, Navrátil, Krob

 

U13

Plzeň - Slavia 9:5

Branky: Andrej, Čejka, Pelc, Vaska, Žáček

Táborsko - Slavia 1:18

 

U12

Plzeň - Slavia 4:15

Táborsko - Slavia 6:17

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články