Čtyři góly v síti Baníku zajistily slávistkám tři body | SK Slavia Praha
Více

Čtyři góly v síti Baníku zajistily slávistkám tři body

Fotbalistky Slavie v dnešním utkání 11. kola 1. ligy žen porazily Baník Ostrava 4:0, dvě branky vstřelila Kožárová, po jedné přidaly Necidová a Pěničková. Dorostenky vyhrály 2:0.
Slávistky do zápasu vstoupily aktivně a hned v 1. minutě měla velkou šanci Pěničková, ale z penaltového puntíku přestřelila. Míč jsme měli neustále na kopačkách a tlačili se do zakončení. Hodně nebezpečné byly slávistické centry a díky tomu jsme se dostali do vedení, ve 14. minutě po centru Divišové přesně hlavičkovala Necidová.
 
O chvíli později se sešívané prosadily střelou z dálky, šibenici vymetla Pěničková. V prvním poločase jsme měly slávistky mnoho šancí, ale většinou je vychytala výborná brankářka Baníku.

Skórovat mohla opět Necidová, pak i Kožárová, Divišová trefila tyč a Pincová břevno. Ve 35. minutě jsme přidali třetí branku, po centru Divišové k tyči umístila k Kožárová. V závěru mohla Kožárová přidat i druhou branku, ale v jasné šanci jí Bednaříková vychytala.

Ve druhém poločase to ze strany Slavie nebylo vůbec dobré, Baník zodpovědně bránil a zahustil střed hřiště. Skórovat jsme mohli až díky penaltě, kterou rozhodčí odpískala po faulu na Kožárovou. Pěničková však neuspěla, zamířila mimo pravou tyč. Tři minuty před koncem rozhodčí odpískala druhou penaltu, tentokrát za ruku baníkovské hráčky, penaltu Kožárová proměnila.

Slavia - Ostrava 4:0 (3:0)
Branky: 35. a 87. (pen.) Kožárová, 14. Necidová, 18. Pěničková

Slavia: Korenčiová - Dědinová (57. Tomášková), Pincová, Budošová (46. Králová), Benýrová - Pěničková - Divišová, Cahynová (36. Odehnalová), Necidová (73. Holečková), Bartovičová - Kožárová

Dorostenky:

„V dnešním utkání se nedařilo v podstatě nic a jako hlavní pozitivum vidím, že i přese všechno jsme vyhráli. Baník aktivně a organizovaně bránil, s přibývajícím časem víc a víc nadšeně, sehrál dobré utkání. Další zápas hrajeme už ve středu v Plzni a to bude jistě celkově úplně jiné," řekl trenér
Martin Svoboda.

Slavia - Ostrava 2:0 (1:0)
Branky:
13. Němečková, 65. Necidová

Slavia: Bartsch - Lébrová (41. Dědinová), Němečková (48. Necidová), Bažoutová, Jášová - Klesnilová - Novotná (41. Laryšová), Kinclová, Brázdová, Macková (57. Knollová) – Jeglová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články