Chyběl pohyb, hodnotil remízu trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Chyběl pohyb, hodnotil remízu trenér Šilhavý

BENEŠOV - Slavia proti Budějovicím nastřelila pouze dvě břevna. „Nejsme spokojení. Nejde sice o body, ale výsledek vždy dodává další motivaci do tréninkové práce a dalších zápasů,“ nelíbil se výkon sešívaných trenérovi Jaroslavu Šilhavému.
„Nechci mluvit o tom, že jsme v přípravě a bylo horko. Bylo to špatné. I v téhle fázi přípravy je vítězství povzbuzující,“ načal své hodnocení Jaroslav Šilhavý.

Co se červenobílým nedařilo? „Chyběl pohyb, byli jsme daleko od hráčů... prostě to nebylo ono. Ve druhé půli jsme sice měli převahu a nastřelili dvě břevna, nedokázali jsme se ale prosadit a vstřelit gól. Soupeř tam měl navíc taky jednu šanci. Na kluky to sedlo, byli jsme hrozně pomalí. Pohyb hrál velkou roli, Budějovice dobře bránily a nepustily nás tam,“ zdůraznil.

Přesto hledal v utkání přínosy. „I tenhle zápas, byť ho hodnotím negativně, nám například ukáže, jak se hráči chovají v nekomfortní situaci,“ objasnil trenér Šilhavý.

Nováčkem na hřišti byl záložník Daniel Trubač. „Měřítko nesnese nikdo. Zapadl do hry, kterou jsme hráli, nerad bych ho proto hodnotil, jeho kvality známe,“ doplnil trenér.

Slavia přivedla tři velká jména, byť do utkání zasáhl jen Ruslan Rotaň. „Vnímám to jako velké oživení ligy. Hráči, kteří jdou k nám i do Sparty si zaslouží, aby se zvýšil zájem diváků. Věřím, že bude chodit více fanoušků k nám i na cizí hřiště,“ doufá.

Ani on sám příchod tria zkušených hráčů neočekával. „Když mi na začátku vedení říkalo ta jména, nechtěl jsem jim věřit. A pak tu za dva týdny ti hráči byli. Vedení patří dík. Na nás to teď vytváří velký tlak, čekají se výsledky. Věřím tomu, že to prospěje i stávajícím hráčům. Věřím, že sem posily přinesou zkušenosti a přístup v tréninku, který vpřed požene i ostatní,“ doufá.

Stávající kádr se o posilách dozvěděl až na tiskové konferenci. „Byli překvapení, když viděli tiskovku, i když už nějaká jména tušili. Diskutovalo se, co a jak. Každá konkurence přináší krok vpřed. Hráči jsou zdraví, podstoupí to. Zápasů bude hodně, uvidíme, kdo kde bude hrát. Když má trenér na výběr dva vyrovnané hráče a může si vybrat i podle soupeře, je to velká výhoda,“ chválil.

Pro hráče jsou posily motivací. „Místo na hřišti vám nezaručí nikdo, posily nebo ne. Vnímám to tak, že třeba Hušbauer má ohromný potenciál a tyhle příchody ho donutí ještě k lepším výkonům, což bude pro nás jen dobře,“ věří trenér.

S týmem by rád uspěl i v Evropě. „Jsem rád, že nám vedení vytváří skvělé podmínky. Pro mě je to velká čest i zodpovědnost. Věřím, že jsme schopni udělat výsledek i v Evropě. Zvláště s posilami, které přicházejí,“ říká Jaroslav Šilhavý.

V rámci posilování kádru vyplynulo na světlo ještě jedno jméno. Přijde do Edenu Adebayor? „Nebudeme ho chtít přivést, ale bylo to určitě zajímavé jméno. Bylo to reálné, nevypadalo to, že si pan Tvrdík dělal legraci,“ okomentoval přestup trenér.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články