Chci pomoci Slavii k obhajobě a do Ligy mistrů! | SK Slavia Praha
Více

Chci pomoci Slavii k obhajobě a do Ligy mistrů!

PRAHA – Ihned po skončení pozápasové tiskové konference s trenérem Šilhavým přišla na řadu další. Slavia totiž oficiálně představila novou posilu Miroslava Stocha. Slovenský záložník přichází do Edenu na přestup z tureckého Fenerbahçe SK a s klubem podepsal dvouletý konrakt.
„Mino Stocha všichni dobře známe. Mám velkou radost, že se nám podařilo dotáhnout jeho příchod. Byla to dlouhodobá práce a úsílí, které trvalo hodně dlouho a podařilo se v pátek dotáhnout. Chtěl bych poděkovat Milanu Lednickému (agentovi hráče – pozn. red.), Fenerbahçe, že jsme to dotáhli. Věřím, že se nám podaří hráče dopsat na soupisku hráčů, kteří budou moci hrát play-off Ligy mistrů. Miňa ve Slavii vítám a věřím, že se nám bude společně dařit,“ uvedl k příchodu nové akvizice generální ředitel klubu Martin Krob.

Nová posila těší i trenéra Jaroslava Šilhavého. „Měli jsme ho vyskautovaného už před půl rokem a nedopadlo to. Vrátili jsme se k tomu nyní. Chtěl jsem ho, považuji ho za velice kvalitního hráči. Chce se vrátit a ukázat, že nezapomněl hrát fotbal,“ těší se na novou spolupráci trenér Slavie.

Že příchod slovenského záložníka nebyl jednoduchou záležitostí, o tom svědčí i řada nabídek, mezi kterými si Stoch vybíral. „Bylo toho víc. Španělsko, Francie, Rusko, Blízký východ. Rozhodlo, že Miňo chtěl jít do Slavie, je tady šance na skupinu Ligy mistrů a možná, že se mu splní,“ vysvětlil hráčův agent Milan Lednický.

Samotný hráč se na působení v sešívaném dresu těší. „Doufám, že si zvyknu rychle, nikdy jsem s tím neměl problém a věřím, že rychle zapadnu. Jsem v plném tréninku, přípravu jsem měl skoro dva měsíce, hráli jsme řadu přípravných zápasů, v tom nebude problém. Od soboty se připojím k týmu,“ hlásí Miroslav Stoch. O jeho připravenosti hovoří i fakt, že ho trenér Fenerbahçe SK chtěl nominovat k víkendovému ligovému utkání tureckého klubu.

Sbíral nový hráč sešívaných informace o svém novém klubu? „S Dušanem Šventem jsem ještě nemluvil, ale například s Tomášem Necidem jo. S ním se znám velmi dobře. Navíc jsem měl hodně informací od manažare. Česká liga je mi blízká, takže jsem ji sledoval. Koukal jsem se na ní na internetu i v televizi,“ poodhalil Stoch.

Velkou motivací je Liga mistrů. „Jsme v play-off, byla by škoda šanci nevyužít. Vždycky jsem vypadl v předkole, věřím, že letos by se to mohlo podařit,“ burcuje odchovanec Nitry.

Dalším faktorem pro příchod do Slavie bylo i rodinné zázemí. „Chtěl jsem být blízko domova, protože přítelkyně je z Čech. Máme malého syna, to také rozhodlo. Doufám, že já i tým budeme spokojení,“ přeje si bývalý hráč londýnské Chelsea.

V kádru Slavie je nyní řada hráčů a na křídlech má trenér na výběr. „Konkurence je normální věc v každém lepším klubu, je to jen dobře pro klub,“ má jasno Stoch, který už sledoval utkání s Jihlavou z tribuny. „Důležité jsou tři body, kluci zápas odmakali, ale nerad sleduji zápasy z hlediště, radši bych byl na hřišti,“ usmívá se mistr Holandska, Turecka a Spojených arabských emirátů.

Nejdůležitější věcí jsou Stochovy cíle ve Slavii. „Samozřejmě chci hrát často a pomoci Slavii k obhajobě titulu. Lákadlem je i velká šance dostat se do Ligy mistrů. Prostě se těším, pokusím se udělat vše, abych pomohl Slavii a byl spokojený i sám se sebou,“ dodal na závěr hráč, který bude nosit dres s číslem 17. 

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články