Chceme potvrdit, že se nám v Evropě daří | SK Slavia Praha
Více

Chceme potvrdit, že se nám v Evropě daří

PRAHA - Slavii čeká ve čtvrtek klíčový zápas podzimu, ve kterém se bude rozhodovat o postupu do jarní části Evropské ligy. A sešívaným stačí proti Astaně bod. „V Evropě se nám daří a chtěli bychom to potvrdit. Byla by chyba hrát remízu. Budeme chtít vyhrát a skórovat, stejně jako u každého zápasu,“ má jasno trenér Šilhavý.
Kdo schází červenobílým před závěrem podzimu? „Dlouhodobě zranění Muris Mešanovič a Dušan Švento se už na podzim do soutěžních utkání nezapojí, na marodku přibyl i Jakub Hromada. Čekali jsme ještě na informaci, jak na tom budou Josef Hušbauer a Simon Deli. Trénovali s námi a o startu se rozhodne až v den zápasu,“ prozradil trenér Jaroslav Šilhavý.

Simona Deliho brzdí od utkání s Maccabi zranění. „Přáli bychom si, aby byl fit. Uvidíme, laboroval se zraněním, zítra si řekneme během rozcvičky. Je výborný, důrazný, rychlý. Hraje se proti němu špatně,“ dodává trenér na adresu svého stopera.

Sešívaným stačí bod, na to ale proti Astaně myslet nechtějí. „V Evropě se nám daří a chtěli bychom to potvrdit i ve čtvrtek, překonat Astanu a postoupit dál. Byla by chyba hrát remízu. Budeme chtít vyhrát a skórovat, stejně jako u každého zápasu. Pokud by to na konci zápasu na remízu vypadalo, pak by možná defenzivnější pokyny přišly. Ale budeme se snažit hrát aktivně a nespokojit se s tím, že to skončí 0:0,“ má jasno trenér.

Pro sešívané se jedná o poslední utkání dlouhé podzimní části. „Hodně při hodnocení podzimu napoví. Určitě jsme nepočítali, že budeme v lize za Plzní s takovou bodovou ztrátou. Ale v pohárech si můžeme napravit reputaci. A pokud se nám to podaří, bude to úspěch,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Kazašský soupeř už je v Praze od minulého týdne. „Už od Míry Beránka, který s námi byl v Kazachstánu, jsme věděli, že tady Astana chce před zápasem být dřív a naplánovat si další program. Soutěž jim skončila už 5. listopadu, což hrozně dlouhá doba na to nic nehrát. Jsou tu od minulé středy, v sobotu odehráli zápas na Žižkově, byl jsem se tam také podívat. Všichni hráči tu jsou a jsou k dispozici,“ doplnil.

Největšími ofenzivními hvězdami jsou Kabanaga a Twumasi. „Víme o jejich kvalitách, jsou to rychlí šikovní útočníci. Nesmíme jim nechat jim prostor, nechat je rozběhnout, nesmíme jim nechat díru za obranou. Taktický plán ale prozrazovat nebudu.“

Otázka kazašských novinářů pak směřovala na to, zda bude v základní sestavě zkušený Danny. „ Je v nominaci pro zápas, ale sestavu se hráči dozví až ráno. V Astaně Dannyho roli převzal Miro Stoch, po té jeho střele se tam možná břevno ještě chvěje teď,“ říká trenér Šilhavý.

Když budeme mít jeden cíl, dokážeme to!

Cíl zvítězit má i Miroslav Stoch. „Hrát na remízu je nebezpečné. Navíc hrajeme doma, všichni chceme hrát útočně a hnát se dopředu, i když prozrazovat taktiku nebudeme,“ říká záložník Slavie.

On sám i přes střeleckou aktivitu na první branku stále čeká. „Myslím na to a věřím, že přijde nějaký gól, až to bude nejvíc potřeba. Snažím se, nepřestávám věřit, stále se pokouším. Věřím, že proti Astaně by to padnout mohlo. Nicméně hrajeme především jako tým, musím pomoci hlavně mužstvu, abychom uhráli takový výsledek, jaký nám pomůže,“ zdůraznil prioritu Stoch.

Na jakého hráče Astany si dát pozor? „Jména jsou pro nás neznámá, ale už jsme proti nim nastoupili v Kazachstánu. Jako celek hrají velmi dobře, jsou nebezpeční. Jejich nejlepší hráči jsou asi útočníci Kabanaga a Twumasi,“ dodává.

Slavii proti nim bude možná scházet Simon Deli. „ Je to výborný obránce, bohužel bývá dost často zraněný. Trenér má ale na výběr z dalších výborných hráčů, kteří ho v minulých zápasech zastoupili. Musíme hrát jako tým a když budeme mít jeden cíl, tak to dokážeme,“ hlásí slovenský záložník.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články