Byl to sebevědomý výkon, těší trenéra Trpišovského | SK Slavia Praha
Více

Byl to sebevědomý výkon, těší trenéra Trpišovského

Slávisté se doma fanouškům představili v nové sezoně vysokou výhrou, což potěšilo trenéra červenobílých.

„Jsme spokojeni s výsledkem a relativně i s předvedenou hrou. Kdybych měl hledat drobná negativa, tak jsme v některých fázích hráli a rozhodovali se pomaleji. Mohli jsme dát více branek, občas jsme zaspali vyložené šance. Pozitivní naopak je, že jsme měli hru od první do poslední minuty pod kontrolou, dobře jsme kombinovali, všichni hráči včetně stoperů se zapojovali do útočné fáze. Byl to z naší strany sebevědomý výkon,“ hodnotil trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní nepolevili ale ani po přestávce. „Hlavní motto přestávky bylo nehrát profesorský fotbal. Hráli jsme poprvé doma, byla tu slušná návštěva, útočili jsme směrem k našim fanouškům, lidé na to čekali celý den. Chtěli jsme klidně hrát vzadu na riziko a tlačit se do šancí. Chtěli jsme, aby to nebyla házená, ale aby hráči klidně zariskovali při zakládání útoků,“ objasňoval.

K výkonu pomohl jeho mužstvu i nově položený trávník. „Chtěl bych poděkovat našim trávníkářům, kteří nám připravili hřiště v naprosto ideálním stavu. Měli na to asi deset dní, kdy se ten trávník položil. Měl jsem z toho hrozný strach, ale odvedli neskutečnou práci, dřeli na tom od rána do večera a trávník byl v perfektním stavu. Odpovídal výsledku a výkonu. Jsme spokojení, že máme tři body a dali jsme čtyři góly, ale stále je tu hodně věcí, které zlepšit,“ nezapomněl doplnit.

Slavia má z prvních dvou zápasů skóre 7:0. „Progres tam určitý je, dva zápasy se nám povedly, nedostali jsme gól a nějaké šance máme. Hrajeme teď utkání v rychlém sledu, budou rozhodovat detaily, pořád musíme být ostražití. Opticky to vypadá dobře, ale většina gólů padla ze standardek. Proti Karviné padla první branka z penalty, i když po krásné akci, kdy jsme si ji vynutili. Druhá padla po standardce, v Olomouci padla branka po dlouhém autu. Jsme nebezpeční ze standardek, na druhou stranu situace ze hry, i ty krásné jako teď tu Zmrhalovu, neproměníme, což je škoda. Nemůžeme si myslet, že budeme mít každý zápas tolik šancí, je to jedna z věcí, na které se musíme zaměřit.“ dodává.

Na hrotu nastoupil Milan Škoda místo Stanislava Tecla, který sezonu zahájil v Olomouci. „Máme k dispozici dva skvělé útočníky, typologicky odlišné, které chceme udržet v zápasovém vytížení. Čekal nás zápas doma do plné obrany. Uvidíme, jak to bude v dalších utkáních, ale chceme je co nejvíc využívat,“ říká.

A kapitán Slavie odehrál celý duel s Karvinou. „Utkání jsme měli pod kontrolou a chtěli jsme mít na hřišti co nejvíc ofenzivních hráčů. Dal dva góly, hodně napadal, na začátku akce u čtvrtého vyhrál hlavičku pro Tecla, zapojoval se do mezihry. Měl i možnost dát hattrick, ale jsem hrozně rád, jak se hráči chovají na hřišti. Byl v ohromné šanci, ale ještě hledal Sýkoru. Vypovídá to o momentálním rozpoložení týmu,“ pochvaluje si náš trenér.

Brankou se uvedl v Edenu Alexandru Baluta. „Noví hráči potřebují aklimatizaci, sám říkal, že ještě není úplně ready na naši hru, není jednoduché si zvyknout hrát nahoru dolu. Zabrzdilo ho dvoutýdenní zranění, postupně se zlepšuje, víc si na hřišti dovolí. Už je s námi měsíc.“

Nehrál naopak Peter Olayinka. „Nebyl stoprocentně fit, jen tak na 70 nebo 80 %. Chtěli jsme ho představit lidem, ale má od prvního dne drobný problém, který ho limituje. Nemělo smysl nic riskovat. Od úterka by snad měl trénovat naplno,“ dodává.

V Edenu bylo okolo třiceti stupňů. „Není jednoduché hrát v tomhle počasí. Je dusno, hráči se hodně potí, naštěstí bylo hřiště ve stínu. Chtěl bych vyzdvihnout atmosféru tady na stadionu, byla neskutečná. V jednu chvíli jsem slyšel snad i kytaru… Byla slušná návštěva, lidi obětují čas a peníze, tak jsme chtěli hrát svým stylem celý zápas, co nejvíc nahoru. Jsem rád, že hráči pokračovali v tempu,“ těší ho.

Ve třetím předkole Ligy mistrů čeká už za deset dnů Slavii Dynamo Kyjev. „Byl jsem tam na zápase, v sobotu tam byli také lidi od nás. Mapujeme je co nejvíc, je výhodou je vidět naživo. Jsou sehraní, mají vynikající křídla, a velmi silného podhrotového hráče. Mají rychlý přechod do útoku, jsou běhaví, pracovití, hráli se zajištěným středem na dva defenzivní záložníky. Na druhou stranu šetřili tři nejlepší hráče, hráli na těžkém terénu a bez diváků,“ říká o soupeři Slavie trenér.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články