Béčko remizovalo doma s Hořovickem (Foto) | SK Slavia Praha
Více

Béčko remizovalo doma s Hořovickem (Foto)

Slávistická rezerva remizovala v sobotu na Strahově s Hořovickem 1:1. Soupeř se dostal do vedení těsně po přestávce, za Slavii vyrovnával Martin Voráček.

PRAHA / STRAHOV - Slávistická rezerva remizovala v sobotu na Strahově s Hořovickem 1:1. Soupeř se dostal do vedení těsně po přestávce, za Slavii vyrovnával Martin Voráček.


V sobotních dopoledních hodinách byl strahovský kopec celý schován v mlze, a proto byl posunut čas výkopu. Utkání nakonec začalo a postupem času se viditelnost zlepšovala takřka až do dokonalosti.


Hned ve 2. minutě Slavia poprvé zahrozila. Přímý kop Zákostelského vyrazil gólman soupeře před sebe, ale ani jeden z dorážejících svěřenců Michala Petrouše míč do sítě neposlal. Následující chvíle patřily Paprčiakovi, který se vrátil po disciplinárním trestu k soutěžnímu utkání. Dvakrát pěkně vystřelil, jednou však míč skončil vedle a podruhé brankář vyrazil míč na roh.


Po dvaceti minutách hry se dostal k přímáku opět Zákostelský, ale dorážející Vondráček trefil jen hostujícího Béža. Těsně před poločasem zahrozili také hosté. Po centru z pravé strany střílel slabě z hranice malého vápna Rampa. Hned za dvě minuty pelášil ze strany na Měsíčka osamocený Zítek, jeho pokus ale skončil vedle.


Dvě minuty po přestávce trefili hosté tyč. Hořovický kapitán Kaufman napřáhl z necelých 35 metrů z přímého kopu a jeho tvrdá střela skončila na pravé tyči Měsíčkovy branky. Kaufman ohrozil Měsíčka v krátkém sledu ještě dvakrát, nejprve však mířil nad a jeho druhý pokus mladý slávistický gólman zneškodnil.


V 53. minutě se však už Hořovicko dočkalo gólu. V našem vápně se srazili dva slávisté, čehož hosté využili a Pivoňka obloučkem otevřel skóre zápasu.


Po čtvrthodině bylo vyrovnáno. Voráček si naběhl na Paprčiakovu přihrávku a téměř osamocený před brankářem se gólově prosadil a vyrovnal. V tu chvíli se slávisté hnali za vítěznou brankou. Na závěr však mohli být rádi, že svůj tlak nevyužili pro změnu hosté. 


Slávistická rezerva tak brala za domácí remízu bod do tabulky divize A. Sešívaní se tak propadli na páté místo.


Slavia B - Hořovicko 1:1 (0:0)


Branky:
68. Voráček - 53. Pivoňka.


Slavie: Měsíček - Mikula, Vodrhánek, Zákostelský, Sudek - Smolák (80. Palko), Vondráček (46. Voráček), Čepelák, Mráz (33. Perez) - Veselý - Paprčiak.


Kluci se musí na šance připravovat, říká trenér Petrouš


„Jsme samozřejmě zklamaní. Strahov je pro kluky asi zakletý. Od 2. kola, kdy porazili Duklu, tady nevyhráli. Na soupeři bylo vidět, že jsou jako tým dlouho pohromadě, bylo vidět, že o sobě ví. Měli jsme zápas rozhodnout v první půli, kdy jsme dvakrát ze standardních situací trefili vlastní spoluhráče,“ vrátil se trenér Michal Petrouš k první půli.


„V úvodu druhé půle nás soupeř zmáčkl, dostali jsme se ale sami pod tlak. Hořovicko ale dobře brání, proto jsme neměli moc prostoru. Poté už byla vidět naše lepší fyzička, v tu chvíli jsme měli zápas otočit. Chyběl nám ale klid a přesnost v koncovce, to ale souvisí s věkem. Kluci se musí pořád učit, na takové situace musí být příště připraveni. Je důležité, aby kluci rostli individuálně a připravovali se tak na áčko,“ pokračoval v hodnocení nový kouč slávistické rezervy.



Michal Petrouš se také rozpovídal na adresu Riste Naumova, který byl už po celé utkání připraven na lavičce. „Už s námi trénuje naplno. Je si však nejistý v soubojích, někdy se mi zdá, že do nich nejde na sto procent. Na tom musíme zapracovat. Je skvělé, že je zdravý, v jarní přípravě kulhal proto, že neměl srostlou kost. Poté to však dali do pořádku,“ zakončil trenér Petrouš.


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články