"Bažant" Routek navázal na Norimberk | SK Slavia Praha
Více

"Bažant" Routek navázal na Norimberk

PRAHA - Miroslav Routek si proti Písku připsal druhý start za A-tým a hned první gól. Jsem rád, že jsem dostal opět šanci a mohl jsem ji i gólově zúročit," těšilo slávistického odchovance, kterého po zápase společně s dalšími dorostenci Vavroušem a Batkou chválil i trenér Beránek.
Start tří dorostenců v sobotním duelu s Pískem byla velmi rychlá akce. „Dozvěděl jsem se to v pátek před naším tréninkem s dorostem. Musím říct, že jsem byl překvapený. Ale určitě moc rád, že jsem dostal šanci a moc si toho vážím," říká stoper Miroslav Routek.

Překvapivá nominace to byla asi o to více, protože ve čtvrtek se dorost vrátil ze slovenského soustředění v Korni. „Bylo to náročné, ale myslím, že jsme se klukama docela přehoupli a doufám, že jsem v utkání udělal dobrý dojem a nezklamal," popisuje osmnáctiletý obránce.

Určitě nezklamal, vždyť dokonce vstřelil gól na 2:0. „Naběhl jsem tam a dal gól,“ usmívá se dorostenec, který už okusil atmosféru A-týmu na podzim v utkání v Norimberku. „Navázal jsem na to. Tam jsem nastoupil na patnáct minut. Jsem rád, že jsem dostal opět šanci a mohl jsem ji i gólově zúročit,“ těší Routka, kterého po utkání chválil také realizační tým.

„Trenéři z áčka říkali, že to bylo dobré a plácali si se mnou,“ líčí pozápasové dojmy. „Volal mi hned i trenér Poustka z devatenáctky. Říkal mi, ať makám dál a že tohle je jen začátek, že musím pořád makat,“ zdůrazňuje Routek, že pod trenérským vedením v devatenáctce nemá šanci usnout na vavřínech. „Trenér Poustka také říkal, že je super, že jsem dal gól, a že kdybych dal i ten druhý, že už by to bylo moc,“ připomíná s úsměvem Miroslav Routek svou šanci z druhé půle.

V utkání s Pískem také hráli Lukáš Batka, který už po patnácti minutách nahradil Dame Diopa, a David Vavrouš. Ten odehrál poločas a stejně jako Routek určitě nezklamali. „Byl jsem radši, že tam kluci byli se mnou. Že jsem se necítil jako bažant sám,“ směje se další z řady nadějných slávistických obránců.

Že by silná slova? Vždyť i trenér Beránek po utkání říkal, že dorostenci rozhodně nezklamali. „Byl jsem nadšený, že nás trenér pochválil a je to pro mě obrovská odměna a velká motivace,“ zakončil Routek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články