Vítězství si cením, je za ním hodně úsilí | SK Slavia Praha
Více

Vítězství si cením, je za ním hodně úsilí

Slavia po deseti letech zvítězila v Olomouci a rovnou 3:0. „I když výsledek vypadá jednoduše, toho vítězství si hodně cením, je za ním hodně úsilí a práce,“ říká trenér Trpišovský.

Slavia na úvod ligy zvítězila v Olomouci 3:0. „Jsem rád, že oproti přípravě, kde jsme se trápili proměňování šancí, jsme v Olomouci byli v prvním poločase efektivní. Myslím, že vítězství je zasloužené, prvních pět nebo šest šancí jsme měli my. Dali jsme dva góly a neproměnili dvě vyložené šance. Olomouc se do větší příležitosti dostala až za stavu 3:0 někdy okolo šedesáté páté minuty,“ hodnotí první soutěžní zápas Jindřich Trpišovský.

„Hráli jsme dobře, na druhou stranu Olomouc také, hráli ve velkém pohybu, v některých fázích dobře kontrolovali míč. Není jednoduché tu hrát, mají kvalitní mužstvo, Slavia tu naposledy zvítězila před deseti lety. I když výsledek vypadá jednoduše, toho vítězství si hodně cením, je za ním hodně úsilí a práce. Myslím, že oproti přípravě rozhodla efektivita, z prvních dvou šancí jsme dokázali skórovat,“ dodává.

I přes vysokou výhru ale nepovažuje výkon sešívaných za ideální. „Ideální určitě nebyl, respektive byl z pohledu pracovitosti a týmovosti výkonu dopředu i dozadu. Dokázali jsme eliminovat silné stránky Olomouce. Na druhou stranu to bylo takové typické úvodní utkání sezony, hodně pokažených míčů. Ze začátku tam nebylo moc fotbalu, ale změnilo se to našimi dvěma góly, domácí se pak víc tlačili do zakončení a hráli na větší riziko. Nám se pak dařily některé brejkové situace. Potvrdili jsme některé věci z přípravy, na druhou stranu bych si představoval, že budeme silnější na míči,“ hodnotí.

Vítězství na úvod ligy přeceňovat nechce. „Je to jen první zápas, za týden může být všechno jinak. Olomouc chce hrát fotbal, chce hrát kombinačně. Je to pro nás lepší, než hrát venku s někým, kdo by zalezl a betonoval. Oba týmy si to chtěly rozdat a bylo to o tom, kdo dá první branku. Z toho pohledu bylo výhodné začínat zde, ale byl to velmi těžký zápas. Troufám si tvrdit, že odsud se body vozit nebudou a může to být třeba jediná domácí prohra Olomouce,“ chválí soupeře červenobílých.

Svůj debut ze Slavii okořenil gólem Vladimír Coufal. „Pomohl jako všichni ostatní hráči. Hrál na něj výborný hráč – Falta, se kterým si poradil. První půl hodinu byl logicky nervóznější, nepouštěl se do větších akcí, ale jeho výkon rostl a ve druhém poločase vygradoval. Byl spolehlivý do defenzivy a velice užitečný do ofenzivy, vyhrál snad všechny osobní souboje a korunoval to gólem,“ chválil trenér.

Kádr v příštím týdnu doplní nová posila Peter Olayinka. „Je to jeden z hráčů ze seznamu, které jsme skautovali celé jaro. Byl na jednom z předních míst na křídelní pozice, líbil se mi už v Dukle. Jezdili jsme na něj i osobně, v posledních deseti zápasech jsme ho viděli živě nebo si ho rozebírali. Je to hráč, jakého jsme hledali - univerzální do ofenzivy, schopný hrát na obou křídlech i na pozici hrotového hráče. Má výborný věk, je mu dvaadvacet. Jeho příchod se táhl hrozně dlouho, měl hodně nabídek, Gent ho chtěl navíc udržet, vůbec nechtěli v první fázi slyšet o přestupu. Bohužel nemohl být v Olomouci ještě s mužstvem, ale byl alespoň na tribuně.“

Slavii možná ještě čeká drobná změna v kádru. „Je možné, že přijde ještě jeden ofenzivní hráč, protože nás na podzim čeká hodně zápasů. Naším cílem bylo udělat ještě jednoho hráče do ofenzivy, abychom měli čtyři křídla a dva útočníky, vlastně mít šest hráčů na tři posty – Škoda a Tecl, van Buren a Stoch, Zmrhal a nový hráč. Mick bohužel vypadl na celý podzim, takže teď máme tři křídelní hráče a byli bychom rádi, pokud bychom doplnili tým ještě o jednoho hráče směrem do ofenzivy,“ prozradil trenér Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články