U16: Šest gólů Opavě | SK Slavia Praha
Více

U16: Šest gólů Opavě

Mladší dorostenci pokračovali o víkendu dalším zápase Memoriálu Vlastislava Marečka, na umělé trávě na Xaverově hostili Opavu. V prvním duelu na severu Moravy sešívaní zvítězili vysoko 10:0. V pražské odvětě byli opět úspěšnější červenobílí, tentokrát v poměru 6:0.
Skóre utkání otevřel v prvním poločase Karel Hrubeš. Slavia měla několik dalších příležitostí, v největší z nich, kdy chytrým lobem přehazoval vyběhnutého brankáře hostů kapitán Jakub Kopáček, míč orazítkoval břevno branky.

V závěru poločasu se ale už Jakub Kopáček gólově prosadil. Kapitán příkladně nevzdal boj o dlouhý míč za obranu a stihl ho na hrací ploše, poté obešel obránce, levačkou přidal druhý zásah Slavie a stanovil také podobu poločasového skóre na 2:0.

Třetí gól v síti Opavy přišel ve druhé půli. Po centru zprava zakončoval útočící hráč Slavie do brankáře, míč se pak následně odrazil od bránícího hráče do branky. V 62. minutě už to bylo 4:0. Z levé strany poslal do vápna míč Jonáš Kneifel, v pokutovém území byl nestřežený Štěpán Starý, který počtvrté rozvlnil síť za zády brankáře hostů.

Trenér Petr Mikolanda spolu se svým asistentem Martinem Hyským hnali svůj tým za dalšími trefami. Pátého zásahu se sešívaní dočkali v 73. minutě. Jonáš Kneifel přihrával z levé strana do středu hřiště na rozběhnutého Leoše Gajdošíka, který přesnou střelou zvýšil na 5:0. 

Poslední šestý gól přišel v 77. minutě, Jakub Kopáček vyslal na levé straně Jonáše Kneifela, který svým centrem našel na zadní tyči volného Maxe Garagiče, ten hlavičkou uzavřel stav utkání na 6:0.

SK Slavia Praha – SFC Opava 6:0 (2:0)
Branky:
Hrubeš, Kopáček, Starý, Gajdošík, Garagič, vlastní
Sestava: Surovčík – Matys, Hájek, Starý, Leitl – Kopáček, Křišťan, Kneifel – Garagič, Hrubeš, Gajdošík
Střídali: Náprstek, Štěpnička

Výhru nad Opavou hodnotil trenér Petr Mikolanda: „Před týdnem se oba týmy střetly poprvé, výsledek byl pro soupeře krutý, tentokrát hosté přijeli s jinou taktikou. Naši kluci se pomalu rozjížděli a možná v hlavách hrálo roli, že se nám nemusí nic stát a hosté se sami porazí. Sami jsme se dostávali do problémů, které pramenily z velkého množství nepřesností a pomalé hry na míči. Hostům vyhovovalo menší hřiště pro mnoho soubojů, proto byla hra nepřesná. Když jsme se dostali do dobré příležitosti, tak nás zklamala střela nebo poslední přihrávka do finálního postavení. Komplikovaná hra se roztrhala přívalem branek, které kluci vstřelili v druhém poločase. Výhra zasloužená, množství branek odpovídající utkání, ale předvedená hra nebyla tentokrát uspokojivá. Za týden nás čeká velice těžký soupeř, který nám bude dělat jiné starosti, ale vím, že to kluci napraví jíž ve středečním utkání proti Ružomberoku,“ řekl k duelu trenér týmu U16.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články