(Staro)nové tváře v A-týmu | SK Slavia Praha
Více

(Staro)nové tváře v A-týmu

Do přípravy A-týmu se zapojí řada nováčků či hráčů, kteří se v A-týmu už představili, ale větší stopu zatím nezanechali. Podívejte se na přehled všech (staro)nových tváří v A-týmu:

Vedle nejnovější posily Vladimíra Coufala se do přípravy zapojí i brankář Martin Vantruba. Ten je odchovancem slovenské Trnavy, ze které také dvacetiletý brankář do Slavie v zimě přestoupil. Jarní část ještě ale odchytal v Trnavě, se kterou vyhrál ligový titul. V minulé sezoně odchytal celkem 26 soutěžních duelů, dvanáctkrát vychytal nulu. Na svém kontě má také starty za slovenské mládežnické výběry.

Křídelní hráč Jonas Auer přichází do Slavie z rakouské akademie St. Pölten. Fanoušci sešívaných měli šanci rakouského sedmnáctiletého mladíka vidět v dresu Slavie už v zimě, když nastoupil proti Viktorii Žižkov, navíc dokázal v zápase skórovat. Dříve odehrál také jedno utkání za juniorku Slavie. Jonas je také pravidelným reprezentantem v dresu Rakouska, za poslední rok odehrál za rakouský výběr U18 deset zápasů a vstřelil čtyři góly.

Dalším křídelním hráčem je Tomáš Freit, který vyrůstal v Baníku Ostrava. V létě roku 2017 pak zamířil do Slavie, v uplynulém roce hrával za juniorku červenobílých. V juniorském derby se na jaře blýskl hattrickem do sítě Sparty. Také Tomáš Freit má na svém kontě starty v dresu reprezentačních celků.

Do přípravy se zapojí také vytáhlý chorvatský útočník Petar Musa. Dvacetiletý střelec přišel do Slavie z celku NK Záhřeb, za který naskočil celkem do šestnácti soutěžních zápasů. Loňskou sezonu hostoval v týmu Viktorie Žižkov, za žižkovský celek vstřelil ve dvaceti duelech druhé ligy pět branek, další trefu přidal v MOL Cupu.

Také útočník Jan Kuchta si v poslední sezoně zahrál za Viktorii Žižkov, konkrétně zde hostoval v jarní části soutěže. Za Viktorku odehrál dvanáct duelů s bilancí čtyř tref a pěti asistencí. Předchozí rok a půl hostoval v týmu Bohemians 1905. Také Jan Kuchta má na svém kontě starty za mládežnické národní týmy, naposledy se v dresu Lvíčat prosadil dvakrát v dvojduelu s Rakouskem.

Rodák z Mostaru Jasmin Ščuk je pro fanoušky Slavie známým hráčem. Ještě před příchodem do Slavie hrál pět let za Mladou Boleslav. Minulou sezonu hostoval v turecké druhé lize, za Erzurum BB si připsal 33 startů, dvě branky vstřelil a další dvě připravil. S tureckým celkem zvítězil v play-off o postup do turecké první ligy.

Také Chorvat Marko Alvir je pro hráče Slavie známou postavou, ve Slavii již půl roku působil, v české lize však nenastoupil. Také Marko Alvir v uplynulé sezoně hostoval, na rok se vrátil zpět do NK Domžale. Ve 21 ligových startech se trefil pětkrát, na dalších šest gólů pak přihrál. Nyní je však zraněný a čeká ho operace.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články