Béčko zvítězilo nad Chomutovem 4:1 | SK Slavia Praha
Více

Béčko zvítězilo nad Chomutovem 4:1

První jarní vítězství si zapsala slávistická rezerva v neděli na Strahově. Dvě branky dal Gulajev, po jedné přidali Petrák a Mikula.

První jarní vítězství si zapsala slávistická rezerva v nedělí na Strahově. Dvě branky dal Gulajev, po jedné přidali Petrák a Mikula.

 

Slávistům v utkání pomohlo několik fotbalistů z našeho áčka, kteří výrazně přispěli k vysokému vítězství. Řadu šancí soupeře zlikvidoval brankář Zlámal, který s přehledem organizoval obrannou řadu.

 

První poločas proti kvalitnímu soupeři byl vyrovnaný, skóre se otevřelo až v jeho závěru, kdy Petrák naskočil krásnou rybičkou na centr Milutinoviče a hlavou poslal míč do sítě.

 

Druhou branku přidal v 58. minutě Mikula, jehož střelu levačkou tečoval jeden z chomutovských obránců a míč přes brankáře Belaně přeletěl do sítě.

 

V 79. minutě se hostům podařilo snižit, ale slávisté ještě přidali další dvě branky. V 83. minutě prošel Prošek od středu hřiště až před chomutovského brankáře, který ho fauloval. Nařízenou penaltu proměnil Gulajev. Ten mohl vzápětí skórovat znovu, ale jeho střela přeletěla břevno, byla to škoda, protože Cousens měl v tu chvíli míč v lepší střelecké pozici a mířil by do odkryté branky.

 

Gulajev ale stihl i tak se zapsat mezi střelce ještě podruhé. Kanadský útočník Cousens vybojoval ve vápně míč a přihrál právě Gulajevovi, který podél brankáře uzavřel skóre zápasu.

 

„Jsem samozřejmě rád, že jsme po delší době vyhráli, Chomutov byl těžkým soupeřem. K vítězství přispěli svým velmi dobrým přistupem všichni hráči z áčka, kteří to vzali za správný konec,“ řekl našemu webu trenér Pavel Řehák.

 

 

Slavia B – Chomutov 4:1 (1:0)

Branky: 40. Petrák, 58. Mikula, 83. (pen.) a 90. Gulajev – 79. Čonka

Slavia B: Zlámal – Kindel, Kaufman, Vomáčka, Palko – M.Černý, Petrák, Milutinovič, Prošek (86. Kučera) – Vyhnal (78. Cousens), Mikula (73. Gulajev)

 

Slavia B sehraje v týdnu tréninkové utkání 30. března proti Bohemians B na strahovském hřišti u nafukovací haly.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články