Fotbalistky Slavie rozdrtily Baník Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Fotbalistky Slavie rozdrtily Baník Ostrava

Fotbalistky Slavie čekal na domácím hřišti nováček Baník Ostrava a po jasném průběhu jsme si připsali tři body za výhru 10:1...
Fotbalistky Slavie čekal na domácím hřišti nováček Baník Ostrava a po jasném průběhu jsme si připsali tři body za výhru 10:1. Čtyřmi góly se blýskla fotbalistka roku 2010 Petra Divišová. Juniorky svůj zápas také zvládly a vyhrály 4:1.

Baník předváděl na podzim nečekaně dobré výkony a zařadil se mezi čtyři nejlepší celky. Navíc je znám podporou svých fanoušků, kteří cestují i na venkovní utkání. A dorazili i do Prahy, těsně před výkopem přišel dav necelých čtyřiceti fandů, celkem se v improvizovaném kotli s dalšími lidmi sešlo možná až šedesát fandů. A ambiciózní tým začal skvěle, hned ve 3. minutě po první rohu využil našeho zaváhání, kdy jsme neprokryli na zadní tyči Bláhovou, která hlavičkovala do prázdné branky. Hra prvních dvacet, pětadvacet minut nebyla celkově moc pohledná, ale otěže zápasu postupně přebíraly slávistky, zvlášť když v 9. minutě vyrovnala Pěničková po centru Budošové. V dalším průběhu zahrozila Budošová, Benýrová či Voňková. Ve 24. a v 26. minutě proběhly dvě identický akce, kdy se do úniku dostala dvakrát Divišová, jednou po vysunutí Pěničkové, podruhé díky Voňkové. Tyto dvě situace asi "Baňky" položily do kolen a slávistky předvedly svou sílu a přidaly další čtyři branky. Po rohu se na malém vápně obtočila Voňková a prudce skórovala, po rohu Beštové zakončila hlavou Pincová a v poslední minutě střílela do šibenice Budošová a poté ještě se prosadila Divišová.

Ve druhém poločase jsme zápas měli ve své režii, Ostravanky se prakticky k ničemu nedostaly. Ve 49. minutě mohla zvýšit Voňková, ale po centru trefila jen brankářku. A opět jsme dokázali třikrát za sebou rychle skórovat, v 61. minutě Beštová pěkně uvolnila za obranu Voňkovou, která si s nabídnou šancí poradila a střelu umístila k tyči. V 66. minutě se parádní dalekonosnou střelou prosadila Beštová. A za další dvě minuty po centru Tomáškové hlavičkovala Pincová, gólmanka měla problémy, čehož využila Divišová a hlavou doklepla. Deset minut před koncem měla velkou šanci ještě Divišová, ale po centru Holečkové hlavičkovala do dobře postavené brankářky.

Slavia - Ostrava 10:1 (7:1)
Slavia: Krömrová - Kulichová (46. Tomášková), Králová (77. Odehnalová), Pincová, Benýrová - Holečková, Pěničková, Budošová (46. Krůzová), Beštová - Voňková (62. Nepokojová), Divišová
Branky: 24., 26., 45. a 68. Divišová, 30. a 61. Voňková, 9. Pěničková, 35. Pincová, 45. Budošová, 66. Beštová - 3. Blahová


Juniorka:
Slavia - Ostrava 4:1 (2:0)
Slavia: Palková (64. Nguyenová) - Klesnilová (56. Toťová), Němečková, Dvořáková (56. Břížďalová), Mukařovská (64. Jedličková) - Lébrová (41. Jášová), Košvancová, Bažoutová (64. Beránková), Rzycká - Beštová, Vyskočilová
Branky: 30. a 36. Rzycká, 54. Košvancová, 61. Vyskočilová - 67. Sedlačíková

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články