O víkendu se dařilo dorostencům i žákům | SK Slavia Praha
Více

O víkendu se dařilo dorostencům i žákům

Přinášíme vám výsledky slávistických týmů ve víkendových zápasech, dorostenci Slavia U19 potvrdili svoji formu a nadále vedou celostátní dorosteneckou ligu...

Přinášíme vám výsledky slávistických týmů ve víkendových zápasech, dorostenci Slavia U19 potvrdili svoji formu a nadále vedou celostátní dorosteneckou ligu.

U19

 

SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branky: 81. Jílek

Sestava: Měsíček - Šimkovský, Čepelák, Brůžek, Sudek - Jílek, Zmrhal, Bazal (84. Mac) - Perez (71. Žák), Červenka, Veselý (35. Kolmistr).

V 18. kole 1. dorostenecké ligy v sobotu dopoledne přivítala Slavia fotbalisty Plzně. V prvním poločase se hrálo převážně mezi pokutovými územími, obě mužstva hrozila především ze standardních situací. V průběhu druhého poločasu se začali prosazovat domácí, v 62. minutě po chybě hostující obrany se ocitl v brankové příležitosti Jílek, ale nedokázal brankáře hostů překonat. V 70. minutě se před branku hostů prodral Červenka, ale příliš dlouho váhal se zakončením. V 81. minutě po přihrávce Pereze a následném centru Bazala vstřelil hlavou vítěznou branku Jílek.

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli, i když především v prvním poločase jsme nehráli dobře, nedařila se nám kombinace a nevytvářeli jsme si brankové příležitosti. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila a v závěrečných pětadvaceti minutách jsme si vypracovali několik šancí a z jedné z nich vstřelili vítěznou branku,“ uvedl trenér Daniel Šmejkal.

 

Slávisté jsou po 18. kolech na prvním místě tabulky s 36 body, mají lepší skóre než druhý Hradec Králové a o šest bodů víc než třetí Pardubice.

 

 

U18

Sokolov – Slavia 1:2

Branky: 29. a 60. Synek 2

Slavia: Hrubeš – Herc, Berenreiter, Simič (83. Tesařík), Malchárek, Duga, Markovič, Hrubý (78. Caha), Šittich, Synek, Růžička (69. Červený).

Sokolov potvrdil naše očekávání, nebyl to vůbec lehký zápas. Dlouho se nám nedařilo překonat jeho organizovanou a velmi důraznou obranu. Až ve 29 min.Markovič skvělou kolmicí našel nabíhajícího Synka,ten obešel brankáře a dal úvodní branku utkáni.  Ve 2.poločasejsme se nechali zbytečně zatlačit do defenzivy a ztráceli míč nepřesnými přihrávkami. Podržel nás v těchto momentech brankář Hrubeš. V 60. min.se vsak odhodlal k nádhernému sólu Růžička a nakonec byl zastaven ve vápně až faulem.Synek se z penalty nemýlil a vedli jsme 2:2. V závěru už jen domácí zkorigovali na 1-2 a tak si odvážíme cenné 3 body ze hřiště soupeře. "Jsem rád, že jsme potvrdili 1 jarní výhru z domácího hřiště i vítězstvím z venku. Musím pochválit tým za velmi bojovný  výkon a přístup v tomto velmi náročném zapase," uvedl trenér Miroslav Jíra.

 

U17

Slavia  - Plzeň 0:0

Slavia U17: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Jakub Pachl, Karel Charvát, Daniel Bady – Kristian Hudeczek (71´ Jakub Šonka), Jan Prosek, Miroslav Verner – Marek Hovorka (50´ Luboš Horáček), František Liška (62´ Jan Peterka), Filip Drobílek Nevyužití náhradníci: Matěj Svoboda, Martin Hejno, Ondřej Voska

V 17. kole 1.ligy mladšího dorostu jsme přivítali na domácím hřišti tým z Plzně. Od první minuty se hrál útočný fotbal. Oba týmy si vytvořily několik gólových příležitostí, skórovat se však v celém průběhu utkání nikomu nepodařilo. Zajímavý moment pro náš tým nastal ve 39. minutě, kdy byl V. Maršík po individuálním průniku faulován v pokutovém území, avšak rozhodčí nechal hru pokračovat. Do druhého poločasu jsme vstupovali s cílem být efektivnější v útočné fázi a hlavně proměňovat šance. I přes další brankové příležitosti se nám skórovat nepodařilo.

Slávisté jsou na čtvrtém místě tabulky s 36 body, na vedoucí Plzeň ztrácejí šest bodů.

 

U16

Sokolov – Slavia 1:1

Branka: Zdichynec

 

U15

Pardubice – Slavia 0:6

Branky: Fotr 2, Jankto 2, Routek, Doležal

 

U14

Slavia – Olympia Hradec Králové 5:1

Branky: Havlina 2, Písačka, Bucha

 

U13

Pardubice – Slavia 1:3

Branky: Turyna, Novák, Pek

 

U12

Slavia – Olympia Hradec Králové 12:0

Branky: Bílek 2, Bielesz 2, Lauricella, Šípek, Mareš, Sodoma, Stříbrský, Cejnar, Samek, Douděra.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články