Slávistky v poháru porazily Liberec | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v poháru porazily Liberec

Fotbalistky Slavie nastoupily do 4. kola Poháru KFŽ na hřišti Liberce a zaslouženou výhrou jdou do čtvrtfinále soutěže. Za týden již startuje 1. liga žen a v prvním utkání jedeme do Teplic.
Fotbalistky Slavie nastoupily do 4. kola Poháru KFŽ na hřišti Liberce a zaslouženou výhrou jdou do čtvrtfinále soutěže. Za týden již startuje 1. liga žen a v prvním utkání jedeme do Teplic.

Slávistky nastoupily po zimní přípravě do prvního ostrého zápasu, v pohárovém utkání proti Liberci byly jasnými favoritkami a na hřišti to bylo patrné, i když brankově se to ze začátku nedařilo zúročit. Do první příležitosti se dostala Voňková, ale hlavičkovala nad branku, o chvíli později měl první střelu i roh Liberec, obrana však jakékoliv ohrožení naší branky nepřipustila. Ve 13. minutě jsme se dostali do vedení, Budošová přesným pasem našla naběhnutou Divišovou, která si s domácí brankářkou poradila. A brzy mohly padnout další branky, střelou z dálky protáhla brankářku Pěničková, po rohu se k odraženému míči dostala Voňková a tvrdou ranou mířila jen těsně vedle. Nebezpeční jsme byli ze standardních situací, po jednom z rohů domácí obrana vykopávala z brankové čáry po střele Budošové. Možnost měla i Divišová po centru Králové. Po jednom z dalších rohů Beštové se k zakončení dostala Pincová, ale těsně minula. Ve 38. minutě jsme vstřelili druhý gól, ale pro ofsajd nebyl uznán. V závěru mohla svou druhou branku přidat Divišová, ale po pěkném vysunutí od Holečkové proti Dolejšové neuspěla.

Začátek druhého poločasu nám vyšel skvěle, střídající Krůzová využila pas Králové a pravačkou vystřelila přesně k tyči a nedala brankářce šanci. Z výrazných šancí to bylo prakticky vše, hra totiž ztratila spád a holky začaly zbytečně kazit i jednoduché přihrávky, navíc chyběl větší pohyb. Asi i proto jsme to poté zkoušeli z dálky, pěkně střílela Kulichová, tyč orazítkovala Voňková. Slávistky i přes špatnou mezihru utkání v pohodě ovládaly a přestože se Liberec více osměloval, jakékoliv nebezpečí jsme nedopustili. Jednu šanci měla ještě Divišová, ale centrovaný míč tečovala těsně vedle branky. Šest minut před koncem jsme přidali nakonec třetí branku, z hranice vápna přesně k tyči zakončovala Krůzová.

Liberec - Slavia 0:3 (0:1)
Slavia: Krömrová - Kulichová, Králová, Pincová (58. Danielová), Benýrová (58. Tomášková) - Holečková (74. Nepokojová), Pěničková, Budošová, Beštová (46. Krůzová) - Voňková, Divišová
Branky: 13. Divišová, 46. a 84. Krůzová

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články