Patronem zápasu Slavie s Teplicemi je Ivo Ulich | SK Slavia Praha
Více

Patronem zápasu Slavie s Teplicemi je Ivo Ulich

Dvojnásobný vítěz českého poháru se Slavií Ivo Ulich je patronem nedělního zápasu s Teplicemi. Šestatřicetiletý záložník hájil červenobílé barvy v letech 1996 až 2001...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Dvojnásobný vítěz českého poháru se Slavií Ivo Ulich je patronem nedělního zápasu s Teplicemi. Šestatřicetiletý záložník hájil červenobílé barvy v letech 1996 až 2001. V dresu Slavie odehrál 266 zápasů, z toho 137 ligových. Po osmi letech si červenobílý dres navlékl znovu, když začal hrát za futsalový tým Slavie Praha.

Na roky strávené ve fotbalové Slavii vzpomíná moc rád. „Sportovních radostí byla spousta, moc jsme se s klukama těšili na zápasy v Poháru UEFA, hráli jsme i Pohár vítězů pohárů. Tam jsme si to vždycky moc užili, pro nás hráče to byl fotbalový svátek. Tyto zápasy se musely líbit i divákům,“ vzpomíná Ivo Ulich.

Červenobílé barvy hájil například v zápasech proti týmům jako FC Valencia, FC Luzern, OGC Nice, VfB Stuttgart, Schalke 04, FC Bologna, Grasshoppers Curych, Steaua Bukurešť, Udinese Calcio, Šachťor Doněck, OFI Kréta či 1. FC Kaiserslautern.

„Těch zápasů bylo dost, ale asi nejvíce mi v hlavě utkvělo čtvrtfinále Poháru UEFA, když jsme na Strahově porazili Leeds 2:1, myslím si, že od té doby se žádnému českému klubu porazit doma anglické mužstvo nepodařilo. Velká škoda byla, že jsme předtím v Leedsu prohráli vysoko 0:3, protože doma jsme odehráli výborné utkání,“ zavzpomínal Ivo Ulich, který ve zmíněném zápase na Strahově 23. března 2000 vstřelil obě slávistické branky.

Do Slavie přišel Ivo Ulich v létě 1996 z Hradce Králové. „Spousta lidí mi ze začátku nevěřila, že bych se tady mohl prosadit. Ale mně to naopak dodávalo sílu, protože jsem jim chtěl ukázat, že na to mám a že jsem schopný se ve Slavii prosadit. I když tenkrát to nebylo jednoduché období, protože Slavia udělala titul, po kterém hodně hráčů ze Slavie odešlo a my jsme je měli nahradit. Ze strany fanoušků i vedení tam bylo směrem k nám velké očekávání. Titul se nám sice získat nepodařilo, ale myslím si, že jsme si to během těch pěti let vynahradili právě v pohárových zápasech, kde jsme ukázali, že jsme byli dobrý tým,“ dodal Ivo Ulich, který vyhrál se Slavií v sezonách 1996/97 a 1998/99 Pohár ČMFS.

„Moc mě tyto úspěchy těší, ale zároveň mě také mrzí, že domácí pohár je u nás stále nedoceněný. V Evropě je to přitom naopak, na zápasy domácího poháru chodí spousta lidí a v některých zemích je vítězství v poháru srovnatelné s titulem,“ dodal bývalý slávistický záložník.

Ivo Ulich s velkou nostalgií také vzpomíná na zápasy a tréninky ve starém Edenu.

„Měl jsem to do Edenu nejblíž ze všech spoluhráčů. Bydlel jsem totiž přímo naproti stadionu v ulici U Slavie, ale po nějaké době mě v tomto ohledu překonal Tomáš Došek, který se nastěhoval o vchod blíž,“ přiznal s úsměvem Ivo Ulich.

Slavii přeje do jarních bojů hodně štěstí. Proto pro ni přichystal originální dárek. „Slavie bude potřebovat také kliku, zkrátka trochu toho štěstí. Vzhledem k tomu, že se moje firma zabývá výrobou dveřního kování, což jsou kliky ke dveřím, tak jsem se rozhodl jednu kliku do Edenu přinést. Aby kluci měli kliku i na hřišti a získali potřebné body,“ uzavřel Ivo Ulich.

Zápas Slavie s Teplicemi je na programu v neděli 13. března od 17 hodin v Synot Tip Areně v Edenu.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články