Jiří Nedvídek slaví osmdesáté narozeniny | SK Slavia Praha
Více

Jiří Nedvídek slaví osmdesáté narozeniny

Významné životní jubileum dnes slaví bývalý záložník Slavie Jiří Nedvídek. Ve středu 9. února je mu osmdesát let...

PRAHA – Významné životní jubileum dnes slaví bývalý záložník Slavie Jiří Nedvídek. Ve středu 9. února je mu osmdesát let. Za celou Slavii Jiřímu Nedvídkovi blahopřejeme a přejeme všechno nejlepší!

Jiří Nedvídek je odchovancem Slavie, ve Slavii byl od žáků, v A-týmu Slavie působil v letech 1957 až 1962. V červenobílém dresu odehrál 217 zápasů, z toho 74 ligových. Slavii zůstal věrný po celou svou fotbalovou kariéru kromě období povinné dvouleté vojenské služby, kdy hrál v Červené Hviezdě Bratislava.

Jiří Nedvídek působil ve Slavii Praha (Dynamu) v časech, kdy klub prožíval nejtěžší období své historie. V jejím dresu se nedočkal vítězství v ligové ani v pohárové soutěži.

Později působil ve Slavii jako trenér, A-tým Slavie vedl od 1. listopadu 1968 do 24. září 1969.


Kamarádi Jiřího Nedvídka charakterizují jako inteligentního technického záložníka, v soukromí velice skromného a přátelského člověka. Jiří Nedvídek je také vášnivým amatérským fotografem. Díky jeho fotografické vášni je v archivu Slavie několik unikátních snímků, které Jiří Nedvídek pořídil.

Jiří Nedvídek oslavil své narozeniny v úterý 8. února se svými spoluhráči a kamarády v restauraci U Parašutistů v pražské Resslově ulici, kde se nejstarší bývalí hráči Slavie pravidelně scházejí každý měsíc už několik let.

Mezi gratulanty nechyběli jeho spoluhráči Jan Lála, Jan Andrejkovič, Jiří Pešek, ale ani Dušan Herda a Jan Mareš, které Jiří Nedvíek ve Slavii trénoval.

Oslavenec Jiří Nedvídek bude také čestným hostem Slávistického večera, který se koná v pátek 18. února v hotelu Iris v Synot Tip Areně v Edenu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články