Slavia vyhrála v Edenu nad Nitrou 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyhrála v Edenu nad Nitrou 2:0

V úterním přípravném zápase si Slavia připsala další výhru. Na UMT v Edenu porazila Nitru 2:0. Góly Slavie vstřelili ve druhém poločase Jakub Hora a Pavel Vyhnal...

EDEN – V úterním přípravném zápase si Slavia připsala další výhru. Na UMT v Edenu porazila Nitru 2:0. Góly Slavie vstřelili ve druhém poločase Jakub Hora a Pavel Vyhnal.

 

Zápas odehrálo bez střídání jedenáct fotbalistů, ostatní hráči absolvovali v Edenu dopolední trénink a je více než pravděpodobné, že zasáhnou do středečního zápasu se Žižkovem.

 

V první půli diváci v Edenu branku neviděli, největší šanci měl Zoran Milutinovič, který trefil v 17. minutě spojnici tyče a břevna.

 

Slavia měla na hřišti jasnou převahu, kterou zúročila v 63. minutě. Lukáš Jarolím poslal krásný dlouhý centr na nabíhajícího Jakuba Horu, slávistický útočník si zkušeně počkal a poté do protipohybu brankáře poslal míč po zemi k tyči.

 

Na 2:0 zvýšili slávisté v 76. minutě. Radek Gulajev a Pavel Vyhnal se dostali za obranu soupeře, Gulajev poté přihrál nezištně Vyhnalovi, který poslal míč k pravé tyči do sítě.

 

Před koncem zápasu se blýskl Martin Vaniak parádním zákrokem a zabránil tak jistému gólu soupeře. Sympatickým výkonem se prezentoval také záložník Zoran Milutinovič, který poslal na nitranskou branku asi šest nebezpečných střel ze střední vzdálenosti.

 

 

"Hrajeme ve dvou dnech dva zápasy, naším záměrem je, aby všichni hráči odehráli devadesát minut, proto jsme dnes nestřídali," uvedl pro náš web trenér Michal Petrouš. "Fungovala nám dnes přípravná fáze a rozehrávka, po útočnících jsem o přestávce chtěl větší důraz v zakončení. Jsem rád, že jsme se po přestávce prosadili i střelecky, využít jsme mohli i další šance," dodal náš kouč.

 

 

Ve středečním zápase otestuje Slavia dvaadvacetiletého nigerijského útočníka Allele Celestina. "Trénuje s námi od začátku týdne, chtěli jsme mu dát čas na aklimatizaci, aby si vyzkoušel umělku na tréninku. Zítra by měl odehrát celý zápas, uvidíme, jak se předvede," prozradil Michal Petrouš.

 

 

"Je dobře, že jsme zápas vyhráli, měli jsme mnohem víc šancí než soupeř," pochvaloval si po zápase střelec první branky Jakub Hora. "Dostal jsem od Lukáše Jarolíma krásnou přihrávku, měl jsem čas se podívat na brankáře. Doufám, že týmu pomohu brankami také v zápasech, kdy už půjde o ligové body," přeje si. 

 

 

SK Slavia Praha – FC Nitra 2:0 (0:0)

Branky: 63. Hora, 76. Vyhnal.

Slavia: Vaniak – Dostál, Hubáček, Vomáčka, Hloušek – Milan Černý, Milutinovič, Jarolím, Hora – Gulajev, Vyhnal.

Nitra: Hroššo - Kolmokov, Štetina, Tóth, Vlk, Harbuľák, Ivančík, Hodúr, Mikuš, Schulmeister, Král, Kotora, Glenda, Áč, Zelenický, Paukner, Chudý, Suchý.

Diváci: 150.

Zápas jsme sledovali on-line

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články