V pátek na Slovácku bez Stanislava Vlčka | SK Slavia Praha
Více

V pátek na Slovácku bez Stanislava Vlčka

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Desátým letošním soupeřem Slavie v Gambrinus lize bude 1.FC Slovácko, které je v současnosti v tabulce na pátém místě...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Desátým letošním soupeřem Slavie v Gambrinus lize bude 1.FC Slovácko, které je v současnosti v tabulce na pátém místě a získalo o tři body více než červenobílí.

Utkání je na programu v rámci páteční předehrávky s výkopem od 18:15 hodin, vysílá ho televizní program Nova Sport.

„Ztráta z derby je bolestná, musíme ji bodově odčinit co nejdříve. Ve fotbale jako v každém sportu může příjít takové období, kdy se nedaří, právě v něm se prokáže charakter fotbalistů. Věřím, že už na Slovácku dokážeme dobrý výkon potvrdit i mnohem lepším výsledkem," uvedl před zápasem trenér Karel Jarolím.

Trenér se bude nadále muset obejít bez Stanislava Vlčka, který má problémy s naraženým kolenem. „Byl jsem na dalších vyšetřeních, naplno začnu trénovat až od pondělí,“ potvrdil Stanislav Vlček.

Lékaři také po posledních vyšetřeních potvrdili to, že od začátku října se bude moci do tréninku týmu zapojit i Adam Hloušek. V seznamu dlouhodobých marodů tak zůstávají Riste Naumov, Josef Kaufman a Roman Valeš. Individuálně trénuje i Jan Zákostelský, který doléčuje natažené vazy v kotníku.

Na Slovácku si chtějí zápasem připomenout desáté výročí působení svého týmu v nejvyšší soutěži, a tak chystají doprovodný program. Pozvání přijali bývalí kapitáni 1.FC Synot i 1.FC Slovácko Libor Soldán, Petr Drobisz a Pavel Němčický. Před utkáním bude odhalena pamětní deska zakladateli regionálního klubu Miroslavu Valentovi. Podle informací na klubovém webu je možné, že utkání bude vyprodané.

„Máme obrovskou výhodu domácího prostředí a fanoušků. V nasazení a chuti by měla být zase naše síla. Budu rád, když si vzpomeneme na utkání z jarní části, které já osobně označuji za nejlepší zápas Slovácka v sezoně za uplynulý ročník. Přestože jsme prohrávali, tak jsme to otočili, dali branky a zápas byl pro diváky obrovský zážitek,“ uvedl na klubovém webu Slovácka trenér Miroslav Soukup.

Slavia nemá na Slovácku vůbec dobré statistiky, náš tým tam dokázal vyhrát jenom jednou z osmi zápasů, bylo to 24. března 2002, kdy slávisté vyhráli 3:1. Slavia dále třikrát remizovala a čtyřikrát prohrála.

Sektor hostů je na stadionu Miroslava Valenty umístěn na jižní tribuně D v sektorech D4 a D5, vstup je z ulice Rostislavova, cena jedné vstupenky je 160 Kč.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, výkonu, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články