Parádní obrat proti Zbrojovce | SK Slavia Praha
Více

Parádní obrat proti Zbrojovce

BRNO/MĚSTSKÝ STADION SRBSKÁ – Slavia parádně otočila zápas 4. kolo Gambrinus ligy v Brně. Z 0:2 otočili sešívaní na 3:2.

BRNO/MĚSTSKÝ STADION SRBSKÁ – Slavia parádně otočila zápas 4. kolo Gambrinus ligy v Brně. S domácí Zbrojovkou prohrávali sešívaní už 0:2, nakonec ale dovedli zápas do vítězného konce.

 

Ve 20. minutě otevřel skóre utkání Kalabiška, když využil nedorozumění mezi Martinem Vaniakem a obranou a dorazil míč do odkryté branky. O osm minut později zvyšoval náskok Zbrojovky Střeštík, který se z dvaceti metrů trefil přesně k tyči.

 

Ještě do poločasu stačil snížit na 1:2 Jaroslav Černý, jehož projektil zapadl přesně do šibenice brněnské branky.

 

Do druhé půle nastoupili v sešívaném dresu čerství Stanislav Vlček s Lukášem Jarolímem (ten v lize nastoupil vůbec poprvé od svého návratu ze Sieny) a Slavia dvěma brankami definitivně zvrátila výsledek na svou stranu. V 53. minutě střílel hlavou Karol Kisel a v minutě 58. se po Vlčkově zpětné přihrávce prosadil Lukáš Jarolím. Slavia tak v Brně zvítězila 3:2.

 

„V Brně jsme vyhráli po pěti letech, jsem spokojený, hlavně po tom rozpadu v prvním poločasu. Byli jsme zralí na ručník, ještě že Jarda Černý snížil do přestávky,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Škoda, že Vlček neproměnil i další svoje šance, ale ve druhé půli mělo příležitosti i Brno. Poslali jsme na hřiště zkušené hráče, Lukáše a Standu Vlčka. Nechtěli jsme pouštět Brno do šancí. Ale měli jsme okýnka, hlavně v obranných řadách. Doufám, že se Slavia už sehrává,“ zakončil Jarolím.

 

„Fotbal bolí,“ shrnul utkání krátce trenér Zbrojovky Karel Večeřa. „Utkání jsme rozehráli dobře, ale nezachytili jsme dvě situace ve druhé půli a nechali si zápas utéct. Zápasy nerozehráváme špatně, nemáme důvod být skleslí, ale sebevědomí pak nalomí obdržená branka. Psychika začne pracovat a my zápas nedohrajeme tak, jak jsme si přáli,“ zakončil Večeřa.

 

FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha 2:3 (2:1)

Branky: 20. Kalabiška, 28. Střeštík – 42. Jaroslav Černý, 53. Kisel, 58. Lukáš Jarolím

Brno: Bureš – Husár, Dvorník, Trousil, Čoupek (89. Chlup) – Střeštík (62. Okleštěk), Dostálek, Polách, Hodek (74. Kovačevič) – Rabušic, Kalabiška

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Trapp, Vomáčka, Hubáček - Jaroslav Černý (77. Janda), Belaid (46. Lukáš Jarolím), Ragued, Kisel, Milan Černý – Hora (46. Vlček)

ŽK: Kalabiška, Polách

Diváci: 2 529

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články