Béčko vyhrálo v Semicích | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyhrálo v Semicích

V 8. kole ČFL vyhrála naše juniorka na hřišti Semic a připsala si tak první tři body ze hřiště soupeře.
V 8. kole ČFL získala naše juniorka tři body v Semicích a připsala si tak první vítězství na hřiště soupeře.

Téměř po celé utkání se hrál kvalitní a útočný fotbal, kterému nescházelo vysoké tempo. V prvním poločase však vyšla obě mužstva gólově naprázdno. Ve 22. vyrazil Slavík ránu domácího Grombíře z dvaceti metrů. Ve 24. hlavičkoval těsně vedle Šilhavý. O pět minut později naložil podobně s Kratochvílovým centrem Kounovský. Ve 39. se vyznamenal znovu náš brankář, tentokrát vytlačil do zámezí Klesovu střelu z hranice šestnáctky, která mířila do šibenice.

Do druhé půle vstoupili slávisté výborně. Již v 51. vsítili první branku. Kounovský našel z levé strany zcela volného Slámu, ten udělal kličku gólmanu Skuhravému a pohodlně skóroval do opuštěné kasy. V 61. ztratil na naší půli míč Kratochvíl, Opic se však po Košťálově přihrávce netrefil mezi tyče. V 62. uviděl Sláma po druhé žluté červenou kartu a náš tým musel dohrávat zápas v deseti. Na post pravého záložníka se posunul Kučera a Bálek zůstal na hrotu osamocen. Přesto jsme v 71. přidali další gól. Penc našel dlouhým pasem Bálka, který se štěstím obešel soupeřova obránce a prostřelil Skuhravého. Semice odpověděly po pěti minutách. Uvnitř našeho pokutového území odkopl Zachariáš nedůrazně balón před dotírajícím Lugmajerem a útočník domácího celku podél Slavíka snížil. V závěru mohli ještě Semičtí vyrovnat, ale hlavičku Tomáše Semeckého chytil Slavík. Další pokus hlavou pak přišel ve druhé minutě nastavení. Ježek minul o decimetry pravou tyč.

Jak to viděl náš trenér
„Podali jsme kvalitní výkon a vyhráli. To se nám na podzim venku ještě nepovedlo. Musím pochválit celé mužstvo. Semice mají mnohem lepší tým než v minulých sezónách, o to je vítězství cennější,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„Konečně se nám podařilo vyhrát na hřišti soupeře. Myslím si, že zaslouženě,“ zamyslel se brankář Martin Slavík. „Byla by škoda výhru neudržet, když už jsme dali dvě branky. Za dnešní výsledek jsem moc rád,“ neskrýval radost gólman, který svůj tým několikrát podržel. Obránce Jan Penc viděl utkání takto: „Byl to těžký zápas. Naštěstí jsme ho zvládli díky dvěma rychlým gólům ve druhém poločase.“

Semice – Slavia B 1:2 (0:0)
Branky: 76. Lugmajer – 51. Sláma, 71. Bálek
Sestava Slavie: Slavík – Kratochvíl, Penc, Šilhavý, Martin Zachariáš – Sláma, Kotrba, Dubský, Kounovský – Kučera, Bálek (85. Jirásek)
Sestava Semic: Skuhravý – T. Semecký – Grombíř, Manhart, Mlčkovský – Janáček (66. Lugmajer), Košťál, J. Semecký, Zikmund – Klesa (53. Ježek), Opic
ŽK: T. Semecký, Klesa, Grombíř, J. Semecký – Sláma, Zachariáš, Kučera
ČK: 62. Sláma

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články