Derby na Strahově – obrany převýšily útok | SK Slavia Praha
Více

Derby na Strahově – obrany převýšily útok

Slavia poprvé na podzim nedostala v lize gól. V derby ho ale také nedala, a tak slavný duel pražských "S" skončil nerozhodně 0:0. Kromě úvodních minut byly v prvním poločase k vidění spíš urputné osobní souboje. Po přestávce se úroveň hry výrazně zvedla, obě mužstva si vypravovala několik slibných příležitostí, neujala se však ani jedna. Nejblíže brance byl náš útočník Štěpán Vachoušek, který v závěru trefil z přímého kopu břevno. Za Spartu mohl skórovat Tomáš Jun, sám před Černým ale neuspěl. „Chtěli jsme zvítězit,“ poznamenal trenér červenobílých Miroslav Beránek. „Jsem spokojen s tím, že jsme neinkasovali, naopak mě mrzí, že jsme ani jeden gól nedali,“ dodal. Ani kouč hostů Jozef Jarabinský nebyl z remízy nadšený. „Hráli jsme na vítězství, bod mě netěší.“ prohlásil.
Slavia poprvé na podzim nedostala gól. V derby ho ale také nedala, a tak nejprestižnější zápas české ligy skončil nerozhodně 0:0. Kromě úvodních minut byly v prvním poločase k vidění spíš urputné osobní souboje. Po přestávce se úroveň hry výrazně zvedla, obě mužstva si vypravovala několik slibných příležitostí, neujala se však ani jedna. Nejblíže brance byl náš útočník Štěpán Vachoušek, který v závěru trefil z přímého kopu břevno. Za Spartu mohl skórovat Tomáš Jun, sám před Černým ale neuspěl. „Chtěli jsme zvítězit,“ poznamenal trenér červenobílých Miroslav Beránek. „Jsem spokojen s tím, že jsme neinkasovali, naopak mě mrzí, že jsme ani jeden gól nedali,“ dodal. Ani kouč hostů Jozef Jarabinský nebyl z remízy nadšený. „Hráli jsme na vítězství, bod mě netěší.“ prohlásil.

Slávistický kapitán Richard Dostálek měl z vystoupení svého týmu v osmém ligovém kole smíšené pocity. „Momentálně jsem zklamaný, ale v součtu může být plichta moc důležitá,“ zamyslel se. „Výsledek je asi spravedlivý, i když soupeř byl možná o něco nebezpečnější. Udrželi jsme nulu, což pomůže Radkovi Černému, odchytal fantastická utkání a vždycky alespoň jeden gól dostal. Na druhou stranu jsme se nedokázali prosadit dopředu. Je to škoda, začali jsme dobře. Postupně si příležitosti vypracovali Adauto, Pavel Kuka nebo Štěpán Vachoušek.“ pokračoval záložník, kterého mrzí, že si za záda Blažka nenašla cestu jeho bomba ze sedmé minuty. „Do střely strčil na poslední chvíli nohu Hübschman,“ vrátil se k situaci ze sedmé minuty. „Jestli zápas ovlivnil kluzký terén? Pršelo sice hodně, ale díky tomu se hrál rychlý fotbal,“ podotkl. „Spíš mě zklamalo, že přišlo jen devět tisíc lidí. Fanouškům, co dorazili, bych rád poděkoval,“ dodal.

Po obrátce se na trávníku objevil za Tomáše Doška útočník Pavel Kuka. Střetnutí hodnotil podobně jako Dostálek. „Konečné skóre je spravedlivé. Šance jsme měli my i Sparta,“ uvedl. „Pro nás je remíza ztráta. Musíme ale brát realitu takovou, jaká je. Na obou stranách se mohl někdo utrhnout a rozhodnout,“ domnívá se Kuka. „Příležitosti byly, scházelo štěstíčko. Možná i trochu víc koncentrace,“ přidal svůj postřeh obránce Martin Müller, jenž nastoupil po delší době v základní sestavě. „Cítil jsem se v pohodě. I když jsem hrál na levé straně - celkově snad potřetí v životě. Nestěžuju si, až na jeden odkop ještě před půlí,“ svěřoval se do novinářských notesů. „Co říkám bodu? Mohli jsme vyhrát i prohrát, jdeme dál, věřím, že Sparta někde klopýtne,“ loučil se Müller.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články