Juniorka remizovala s rezervou Budějovic | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala s rezervou Budějovic

V sedmém kole ČFL remizovala v Edenu naše juniorka s rezervou Českých Budějovic 1:1. Za Slavii nastoupilo šest posil z A-týmu.
V sedmém kole ČFL remizovala v Edenu naše juniorka s rezervou Českých Budějovic. Za Slavii nastoupilo šest posil z A-týmu.

Slávisté se v první půli příliš neprosazovali, naopak několik šancí měli hosté. Ve 13. vystřelil z dvaceti metrů Kordík, ale Václavík jeho ránu mířící do levé šibenice vyrazil. Ve 29. už tolik štěstí neměl. Budějovice rozehrávaly rohový kop. Naši obránci odhlavičkovali balón na hranici pokutového území, kde však stál volný Leština a technickou střelou k pravé tyči rozvlnil síť. Ve 32. mohli Budějovičtí své vedení ještě zvýšit, ovšem Váchovu šanci zlikvidoval Václavík skokem k levé tyči.

Do druhého poločasu udělal trenér Klusáček dvě změny v sestavě, které přinesly oživení. Místo Šuškavčeviče se na hřišti objevil Dubský a nepříliš výrazného Jiráska nahradil Kounovský. Suchopárek tak přenechal svou pozici v záloze Dubskému a přesunul se do obrany. V 52. se míč dostal od Kotrby přes Hottka až ke Kounovskému, ten ovšem z šestnácti metrů minul. Nebezpečné byly také Budějovice. V 55. vznikla před naším brankářem nebezpečná skrumáž a červenobílí mohli být rádi, že Kratochvíl odkopl balón na roh před dotírajícím Bouchalem. O minutu později Václavík vytáhl nad branku tvrdou střelu Knietela. Kounovský to ze střední vzdálenosti zkusil ještě v 57., ale jeho pokus z otočky vytlačil gólman Kolář do zámezí. V 61. prošel Sláma středem pole přes několik protihráčů. Kolmicí za obránce našel Hottka. Ten byl však trochu z úhlu a mířil mimo. Vyrovnávací gól přišel v 72 minutě. Sláma zatáhl míč po pravé straně, přízemním centrem našel ve vápně Hottka, který bez problémů skóroval. I nadále byla Slavia o něco aktivnější než soupeř, ale druhého zásahu se již nedočkala.

Jak to viděl náš trenér
„Utkání se nám příliš nevyvedlo. Zklamalo mě, že mé mužstvo v prvním poločase zaostávalo za Budějovicemi nejen po stránce fotbalové, ale i v nasazení. Bod byl asi maximum, čeho jsme mohli dosáhnout,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„První půle nám vůbec nevyšla, jako bychom místy nevěděli co hrát. Soupeř nás za to potrestal gólem ze standardní situace,“ líčil své pocity záložník Radek Sláma. „O přestávce jsme si v kabině řekli, že zabereme a budeme to zkoušet víc po zemi. Začali jsme soupeře přehrávat a dosáhli alespoň vyrovnání,“ dodal. Ani brankář Michal Václavík nebyl z výkonu svého mužstva nadšený. „Bod bereme všemi deseti, protože z naší strany to nebyl vůbec dobrý fotbal. Po prohospodařeném prvním poločase byla vydřená remíza úspěchem.“

Slavia B – České Budějovice B 1:1 (0:1)
Branky: 72. Hottek – 29. Leština
Sestava Slavie: Václavík – Kratochvíl, Penc, Šuškavčevič (46. Dubský), Novotný – Sláma, Suchopárek, Kotrba, Hottek – Bálek, Jirásek(46. Kounovský)
Sestava Českých Budějovic: Kolář – Kordík, Koršala, Šimeček, Leština – Knietel, Horejš, Ludačka, Rožbout (81. Maruška) – Bouchal, Vácha
ŽK: Šuškavčevič – Rožbout

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články