Ve čtvrtek v Edenu s Libercem (mp3) | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek v Edenu s Libercem (mp3)

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Ve čtvrtek 25. března čeká fotbalisty Slavie další zápas. V rámci 21. kola Gambrinus ligy přijede do Synot Tip Areny v Edenu Slovan Liberec. Začátek zápasu je v 19 hodin. „Musíme se vyvarovat naivních chyb, po kterých jsme dostali na Slovácku branky, a přidat důraz v zakončení...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Ve čtvrtek 25. března čeká fotbalisty Slavie další zápas. V rámci 21. kola Gambrinus ligy přijede do Synot Tip Areny v Edenu Slovan Liberec. Začátek zápasu je v 19 hodin.

„Musíme se vyvarovat naivních chyb, po kterých jsme dostali na Slovácku branky, a přidat důraz v zakončení. Věřím, že už budeme mít k dispozici alespoň Petra Jandu, který nemohl na Slovácku hrát. Další bodové ztráty si už nemůžeme dovolit,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

Start Jana Hoška a Kevina Lafranceho je stále nejistý. Na marodce zůstávají Adam Hloušek, Benjamin Vomáčka, Josef Kaufman a Riste Naumov. Do tréninků s mužstvem se už zapojil Jaroslav Černý.

Na zápas s Libercem by měl už být k dispozici Petr  J a n d a , který v sobotu 13. března v utkání s Teplicemi utrpěl lehký otřes mozku po srážce s Milanem Matulou.

„Tři dny jsem měl úplné volno, nemohl jsem podstupovat žádnou zátěž, protože ta hlava mě opravdu hodně bolela. Navíc by to po lehkém otřesu mozku ani nebylo možné. Potom jsem začal lehce trénovat, první den jen na rotopedu, další den jsem zkusil běh a to už vypadalo dobře, hlava mě při fyzické zátěži nebolela. V pátek jsem šel s klukama normálně trénovat, ale v sobotu odpoledne se mi bolest hlavy zase ozvala, takže jsem se s našimi doktory dohodl, že na zápas se Slováckem ještě raději neodjedu, protože by to bylo riziko. Ale teď na Liberec už bych chtěl být připravený,“ uvedl Petr  Janda.

Cítíte se tedy už stoprocentně zdravotně v pořádku?

„Cítím se opravdu dobře, v pondělí jsem téměř hodinu běhal na pásu a potom jsem šel ještě trénovat s míčem a bylo to bez problémů. V úterý jsem už normálně zase trénoval s klukama.“

Bude těžké v samotném zápase nemyslet na to, co se vám stalo v utkání s Teplicemi?

„Když jsem se vrátil na hřiště po operaci kolene, tak jsem ten blok ze začátku trochu měl, tam to trvalo déle než jsem se do toho zase úplně dostal, ale to bylo způsobeno také tou dlouhou pauzou. Teď je to něco jiného, už na trénincích jsem na to nijak nemyslel a žádný psychický blok jsem neměl. A v samotném zápase ještě navíc přijde takový ten adrenalin, takže si myslím, že by s tím neměl být žádný problém.“

Petr  T r a p p vstřelil v pondělí v zápase se Slováckem svůj první ligový gól za Slavii. Radost ze vstřeleného gólu ale netrvala dlouho. „Raději bych ten gól samozřejmě vyměnil za vítězství. Dali jsme branku na začátku utkání, to jsme si moc přáli. Bohužel jsme dostali gól z protiútoku a potom nešťastně ze standardní situace. Najednou bylo ve výhodě Slovácko a pro nás bylo těžké se prosazovat. V naší hře byla spousta nepřesností a zbytečně zkažených balonů. Ale nemá cenu se na nic vymlouvat, náš výkon byl špatný. Věřím, že už hned ve čtvrtek s Libercem to alespoň částečně odčiníme a že zvítězíme,“ uzavřel Petr Trapp.

V Liberci je ze Slavie na roční hostování s opcí na přestup Lukáš Vácha. Slávistický dres také v minulosti oblékali Radek Dejmek, Theodor Gebre Selassie, Miroslav Holeňák, Bořek Dočkal a Marcel Gecov.

Petr Janda před zápasem s Libercem (mp3 zvuk)

Petr Trapp před zápasem s Libercem (mp3 zvuk)

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články